5G eszközök gyártását hozza Európába a Huawei

Franciaországban egy nagy stratégiai jelentőséggel bíró üzemet fog létesíteni a vállalat.

5G eszközök gyártását hozza Európába a Huawei

Örömmel jelentette be a Huawei Technologies, hogy egy új üzemet nyit Európában, és ez lesz a vállalat első ilyen jellegű gyára az öreg kontinensen. Modern mobil hálózati berendezéseket fognak készíteni Franciaországban egy rendkívül fejlett komplexumban, ami segíteni fogja a környező országok igényeinek a kiszolgálását.

A Huawei kiemelte, hogy 5G berendezéseknek az összeszerelése és gyártása lesz az elsődleges, de egyébként még 4G LTE hálózati eszközök is készülni fognak itt. Hiszen attól, hogy az 5G most nagyon lendületesen terjed, még a 4G hálózatoknak a fejlesztése is folyamatosan halad. A szolgáltatók minél előbb szeretnének ugyanis olyan körülményeket teremteni, amik lehetővé teszik a korábbi technológiák (2G/3G) háttérbe szorítását.

Galéria megnyitása

Megtudhattuk a vállalat hivatalos sajtóközleményéből, hogy a francia gyár létrehozásánál a legmodernebb technológiákkal sikerült magas fokon automatizálni a gyártást. Ez kulcsfontosságú lehet abból a szempontból, hogy kellően nagy kapacitással és egyenletes termeléssel tudjon működni az üzem. A gyárnak egyebek mellett még egy kiállítói központja is lesz, ez arra fog szolgálni, hogy betekintést engedjen a mobilhálózati elemek, részegységek gyártásába, a szoftverekkel kapcsolatos kulisszatitkokba és a termékek tesztelésébe.

Jól mutatja, hogy mennyire nagy beruházásáról beszélhetünk, hogy az összértéke ennek nagyjából 200 millió euró körül alakul. Egyebek mellett azt is megosztotta a Huawei a nagyérdeművel, hogy a gyárnak köszönhetően nagyjából 500 munkahely jön majd létre Franciaországban. De nagyon hamar nyereségessé válhat, ugyanis a számítások szerint éves szinten akár 1 milliárd euró értékű termék gyártása történhet majd itt.

"Ez a gyár az egész európai piacot fogja kiszolgálni, nem kizárólag Franciaország piacát.” – mondta Liang Hua, a Huawei elnöke a sajtótájékoztatón. „Csoportunk tevékenysége világszerte zajlik, és ehhez globális ipari lábnyomra van szükségünk.”

Galéria megnyitása
Liang Hua, amint az új gyárról beszél Párizsban

Eddig Magyarországon volt a vállalat legnagyobb Kína határain túli központja. A Európai Ellátó Központ a jövőben is ugyanúgy működik majd tovább, mint eddig, szóval nem kell attól tartani, hogy ennek csökkenne a jelentősége a francia létesítmény miatt. Sőt mi több, az új üzem gyártási és logisztikai segítségben is részesülni fog hazánktól. Szóval még az eddiginél is lényegesebb szerepet fog betölteni a Huawei vérkeringésében.

A Huawei elkötelezett az iránt, hogy minél több munkavállaló számára tudjon stabil helyet biztosítani Európában, és a foglalkoztatás növeléséhez nagyban hozzájárul majd a mostani üzem. A kínai vállalat elmondta, hogy már 20 esztendeje van jelen az öreg kontinensen, és azt is hozzátette a közleményében, hogy 12 ezernél is több alkalmazottat foglalkoztat, beleértve a magyar munkavállalókat is, akik meglehetősen nagy arányban vannak a több mint 2000 főre tehető létszámukkal.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap