Hamarosan vége a klasszikus Skype-nak

A Microsoft egyszer már eltolta a leállítás időpontját, de a jelek szerint nem akarja sokáig halogatni a váltást a szoftveróriás.

Hamarosan vége a klasszikus Skype-nak

A Microsoft meglehetősen nagy felháborodást váltott ki a felhasználókból, amikor nyáron bejelentette, hogy szeptember elsejétől leáll a régi, megszokott Skype támogatása, és csak az új felületet lehet majd használni. A redmondi alakulat akkor hamar visszakozott, és bejelentette, hogy mégis maradni fog a klasszikus Skype, de azt nem mondta el a vállalat augusztus elején, hogy meddig, most azonban erre is fény derült.

A feltételezésekkel ellentétben a Microsoft úgy fest, hogy mégsem riad meg a felhasználók haragjától, és bár az eredetileg tervezett szeptemberi dátumot kitolta a Skype 7 támogatása kapcsán, túl sokáig nem örülhetnek azok, akik eddig vígan használták a régi klienst, és eszük ágában sem volt váltani az új kiadásra. A szoftveróriás bejelentette, hogy a személyi számítógépeken november elsejéig lehet használni a klasszikus Skype programot az üzenetváltások, a hívások és a videobeszélgetések során, ezt követően viszont már az új klienst kell feltelepíteni. Egy hajszállal jobb azoknak a helyzete, akik okostelefonon vagy táblagépen futtatják a korábbi Skype applikációt, ezeken a készülékeken ugyanis „csak” november 15-én állítja le a régi szoftver támogatását a vállalat.

Galéria megnyitása

Öröm az ürömben, hogy a Microsoft látszólag most tényleg mindent megtesz azért, hogy a felhasználói igényekhez igazodva alakítsa ki a Skype 8.0 felületét, valamint annak a funkcionalitását. Az alkalmazás például elég jelentősen megváltozott szeptemberben, és olyan módosításokat eszközölt benne a vállalat, amikkel valóban a felhasználók kedvére tett. A fejlesztők kigyomláltak olyan funkciókat, amikre a legkevésbé sem voltak kíváncsiak azok, akik évek óta használják a szolgáltatást, és a grafikus felületet úgy szabták át, hogy az jobban idomuljon a klasszikus programban megszokotthoz. Ezen felül akadtak még egyéb apró finomítások is, ráadásul a cég megígérte, hogy minden erejével azon lesz, hogy a módosítások a jövőben megfeleljenek a felhasználók igényeinek, és az eddigi funkciók szinte kivétel nélkül ugyanúgy vagy hasonló módon bekerüljenek a Skype 8.0-ba is. Pillanatnyilag keményen dolgoznak a további teljesítményjavításon, jobb telefonos lehetőségeken (pl. értesítés Ne zavarj módban), érkezik a Skype SMS Connect opció, a hangfelvételeknél szélesebb lesz a fájltámogatás, pontosabban fogja jelezni az elérhetőséget a kontantlistán, és így tovább.

Ahogy korábban, úgy a Microsoft most is azzal indokolta a lépést, hogy ugyanazt a felhasználói élményt szeretné biztosítani minden felhasználójának, ez pedig nem garantálható, amíg a klasszikus Skype is fut. A redmondiak most egyenesen arra sarkallják egyébként a felhasználókat, hogy ne halogassák a váltást, hanem minél előbb essenek túl ezen. Ha még időben lépnek, azzal elkerülhetik az esetleges fennakadásokat, amik akkor következhetnek be, mikor több millió felhasználót fog kényszeríteni a rendszer az új kliensre váltásra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap