Visszafelé fejleszti a szolgáltatását a Skype

A vállalat meghallgatta a panaszos hangokat, és több olyan újítást is visszavon, amikkel szerette volna feldobni a csevegőplatformot.

Visszafelé fejleszti a szolgáltatását a Skype

A Skype fejlesztői sok erőfeszítést fektettek olyan funkciók létrehozásába, amelyekkel a korábbinál népszerűbbé próbálták tenni a szolgáltatást, de valószínűleg az ellenkezőjét érték el. A meglévő felhasználók egy része elfordult az átalakuló programtól, és új embereket sem vonzottak be a változások. Ebből eredően most a cég úgy döntött, hogy több korábbi újítást is kivon a forgalomból, ami eléggé radikális lépésnek tekinthető. Minden jel szerint a Microsoft beletörődött, hogy nem jöttek be a változások.

Az újabb áttervezésnek alávetett Skype esetében már az egyszerűsítés került a középpontba, és mennie kellett több olyan dolognak is, amikkel közösségibbé próbálták tenni a Skype-ot a fejlesztők. A Microsoft búcsút intett a Highlights felületnek, ahova átmeneti megosztásra szánt képeket lehetett kitenni például az Instagram Történetek és a Messenger Day mintájára. És ugyancsak mennie kellett a Capture menüpontnak is a felső sávból. Ahogy azt a Skype hivatalos közleménye kiemeli, a hangsúly újra azokra a dolgokra került, ami miatt az emberek előszeretettel használták korábban a programot, így a telefonálásra, a videohívásra és az üzenetküldésre.

Galéria megnyitása

Az átalakítást követően felül már nincsenek lapok, csak alul lehet összesen három különböző felület között váltani. Tehát összesen három lap maradt, melyek közül az elsőn érhetőek el a szöveges beszélgetések, a másodikon vannak a híváselőzmények, a harmadikra pedig a névjegyzék került. Ez utóbbinál kétféle nézetből lehet választani, az egyik ahol csak a Skype kontaktok szerepelnek, a másik pedig, amin már a teljes telefonkönyv tartalma láthatóvá válik.

Az asztali Skype is változik, és itt is azoknak a kívánsága részesül előnyben ezúttal, akik már régóta használják a platformot a mindennapos beszélgetéseik bonyolításához. Ezt a programot úgy rajzolja újra a vállalat, hogy a régebbi felülethez jobban hasonlítson, és ezáltal könnyebb legyen kezelni azoknak, akik öregmotorosnak tekinthetőek a Skype világában. A beszélgetések, a hívások, a névjegyzék és az értesítések elérésére szolgáló négy gomb a bal felső sarokban kap helyet. És bár itt megjegyzi a vállalat, hogy a névjegyzék egyébként nem egy sűrűn használt funkció, sokszor nem innen keresik meg az elérni kívánt ismerőseiket az érintettek, de úgy érzi, hogy az a legbiztosabb, ha ezt is kényelmesen elérhető módon biztosítja.

Galéria megnyitása

A korábbi színkavalkádtól is megszabadul a Skype, és ennek köszönhetően letisztultabb lesz a felülete. Továbbra is számítani lehet világos és sötét témákra a programon belül, és vissza lesz vezetve a klasszikus Skype-ot idéző, kékszínű téma is, de némileg megtolt kontraszttal a jobb olvashatóság biztosítása érdekében. És néhány olyan jelentéktelen díszítőelemet is eltöröltek a fejlesztők, amiknek igazából semmilyen hasznuk nem volt, és nélkülük még letisztultabb a program felülete, ezzel is nagyobb hangsúlyt kapnak a valóban hasznos, felhasználói tartalmak.

Galéria megnyitása

Az átalakított Skype dizájn minden érintett platformon elérhetővé válik fokozatosan a frissítést követően. És a visszavont Highlights funkcióhoz köthető tartalmakat szeptember 30-ig van lehetősége letöltenie a fiókok tulajdonosainak, ezt követően teljesen megsemmisülnek. Végül még azt is elmondta a Microsoft, hogy a jövőben jobban meghallgatják majd a felhasználóikat azzal kapcsolatban, hogy milyen újításokra vágynak, és a bevezetésre kerülő dolgokat valóban hasznosnak tartják-e.

Skype: Letöltések

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap