Felugró ablakkal kampányol az Edge mellett a Microsoft

Aki a Chrome vagy a Firefox telepítőjét futtatja, találkozni fog egy felugró ablakkal, amely a Microsoft Edge webböngésző használatát ajánlja. A funkció egyelőre csak a Windows Insider Programon belül aktív.

Felugró ablakkal kampányol az Edge mellett a Microsoft

A Microsoft a webböngészők szegmensében régóta nem tud versenyre kelni a két legnépszerűbb webböngészővel, pedig a vállalat a sokat kritizált Internet Explorer helyett már egy új, Windows 10-exkluzív megoldással képviselteti magát a piacon, ami a Microsoft Edge nevet kapta. Az új webböngésző eleinte erősen limitált funkcionalitással próbálta magához csábítani a felhasználókat, ami érthető módon nem igazán ment: hiába volt gyors, a rengeteg alapvető funkció hiánya nem tette vonzóvá. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, az Edge egyre sokoldalúbb, ám a jelek szerint a felhasználók továbbra is a két nagy webböngésző valamelyikének szavaznak bizalmat, ami a Microsoftnak nem igazán tetszik.

Annak érdekében, hogy kevesebb felhasználó telepítse a Chrome vagy a Firefox aktuális kiadását, az említett webböngészők telepítőjének futtatásakor azonnal felugrik egy ablak (Pop-up), amely felhívja a felhasználó figyelmét, már rendelkezik Microsoft Edge webböngészővel, ami biztonságosabb és gyorsabb webböngésző Windows 10 mellé. A felugró ablakon sokan jó mosolyognak majd, míg másokat az őrületbe fog kergetni – de szerencsére van mód a kikapcsolására, erre a felugró ablak alján található link is felhívja a figyelmet. A linkre kattintva az Alkalmazások és szolgáltatások beállításait tartalmazó menübe juthatunk, ahol könnyedén letilthatjuk az „Alkalmazások ajánlása” funkciót, így a későbbiekben nem kell ilyen felugró ablakokkal bajlódni.

Galéria megnyitása
Fotó: Sean Hoffman (Twiter)

Az új módszer egyelőre még csak a Windows Insider Program résztvevőit szórakoztatja, így van rá esély, hogy a felhasználói visszajelzéseknek köszönhetően nem kerül be az október folyamán érkező következő nagy Windows frissítésbe. Egy efféle felugró ablak egyébként is csak keveseket ösztönözhet arra, hogy mégse telepítsék a Chrome vagy a Firefox webböngészőt, de egyes esetekben azért arra elegendő lehet, hogy egyes felhasználók végül próbát tegyenek a Microsoft megoldásával.

Hogy a stratégia beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, azaz aki másik webböngésző telepítésére készül, meggondolja-e magát a felugró ablak láttán? Erre elég kicsi az esély, ugyanakkor nincs kizárva, hogy lesznek olyanok, akik kipróbálják az Edge legfrissebb változatát és meg is elégszenek majd vele. Már amennyiben ez a felugró ablakos stratégia a végleges Windows 10 frissítőcsomag részévé válik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap