Jön a következő nagy Windows 10 frissítés

Az októberi frissítés sok apró, de fontos újítást hoz, valamint az eddig megjelent biztonsági frissítéseket is tartalmazza.

Jön a következő nagy Windows 10 frissítés

A Microsoft egy ideje már nem úgy tekint a Windowsra, mint korábban: ahelyett, hogy néhány évenként újabb kiadások érkeznének, a Windows 10 esetében gyakraban, féléves időközönként jelennek meg nagy funkcióbővítő frissítőcsomagok, amelyek az összes addigi biztonsági frissítést is tartalmazzák. Az aktuális csomagra eddig csak Redstone 5 kódnévvel hivatkozhattunk, hiszen még nem kapott hivatalos nevet az újítást, ám ez néhány órája megváltozott.

A következő nagy frissítés a Microsoft hivatalos tájékoztatása szerint Windows 10 October 2018 Update névvel válik elérhetővé, megjelenésére pedig alig több, mint egy hónap múlva számíthatunk. A Windows 10 felhasználók számára igyenesen letölthető frissítőcsömag újításairól hivatalos tájékoztatót egyelőre nem közölt a gyártó, ám a Windows Insider Program keretén belül próbálgatható Redstone 5 funkciókról már így is lehullott a lepel – legalábbis a legtöbbről.

Galéria megnyitása

Az október Windows frissítés számos újítást tartalmaz majd. a File Explorer esetében elérhetővé válik a Dark Mode, így az esti fájlböngészések alkalmával kevésbé fáradnak majd szemeink. A Safe Removal funkció, ami a különböző hardverelemek biztonságos eltávolítását segíti, egy listával bővül, amelyen látható lesz, hogy a Thunderbolt 3-as portra csatlakozó eGPU-t pontosan mely alkalmazások használják még. A vágólapra másolt tartalmat a Win+V billentyűkombináció segítségével könnyen és gyorsan el lehet majd érni, de akár a felhővel vagy a különböző eszközökkel is szinkronizálhatjuk majd. A játékosok számára jó hír lehet, hogy a Game Bar egy kissé átalakul, így új funkciókkal is gazdagodik – egyebek mellett az adott rendszer teljesítményéről is információt ad. Aki a kevert valóságban szeretne elmerülni, a frissítés érkezésével már monitor nélkül, WMR Headset segítségével is élvezheti az újításban rejlő lehetőségeket. A való világban ezzel együtt az adott sisak kamerájával is körülnézhet majd. Érdekesség, hogy az új frissítés az Emoji 11 csomagot is integrálja.

Galéria megnyitása

A Windows beállítások terén új lehetőség, hogy a Bluetooth alapú eszközök akkumulátor-töltöttségét akár százalékos formában is megtekinthetjük. A nagyító eszköz (Magnifier Tool) használatakor az egérmutató középen maradhat, a nagyítást pedig 5-10%-os lépésközzel is irányíthatjuk. A Windows Update szintén fejlődik: gépi tanulás segítségével dönti el, mikor telepítsen frissítéseket és mikor ne – alighanem a felhasználói szokásokat veszi majd alapul.

Galéria megnyitása

A Windows 10 digitális személyi asszisztense, Cortana egy nagyobb felületet kap a Start menüben, hogy kényelmesebb legyen használni. Változik a Microsoft Edge webböngésző is, amelynél a böngészőfülek enyhe árnyékot kapnak, az olvasó nézethez pedig az eddiginél több téma kérkezik. Változik a PDF dokumentumok ikonja, valamint a PDF olvasó funkcionalitása is bővül, így már jegyzetelésre is mód nyílik. A PDF kezelést érinti, hogy a helyi PDF fájlok megnyitásának nyoma marad az előzmények között. Hasznos extra, hogy az automatikus médialejátszás weboldalanként konfigurálható lesz.

Galéria megnyitása

Fejlődnek a rendszeralkalmazások is, így a Naptár alkalmazásban például már keresni is lehet, a Windows Defender Security Center pedig nevet vált, így Windows Security néven érhetjük el. Notepad alatt belenagyíthatunk a szövegbe, a kijelölt szövegre pedig Bing segítségével is rá lehet keresni. A Feladatkezelő energiahasználat és energiahasználat-trend fülekkel bővül, de ezen felül számos egyéb apró újítás is lapul majd a géptető alatt.

A Windows 10 October 2018 Update heteken belül elérhetővé válik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap