Érkezik az LG összehajtható mobilja

Érkezik az LG összehajtható mobilja

A Royole új mobilpiaci szereplőként mutatta be a világ első olyan okostelefonját, ami kereskedelmi forgalomba fog kerülni és összehajtható megjelenítővel van ellátva. A Samsung megoldására sem kell már sokáig várni, és úgy fest, hogy az LG is minél hamarabb szeretné leleplezni a saját termékét.

A Evan Blass egy friss Twitter-bejegyzésben számolt be arról, hogy ugyan a Samsung által bemutatni kívánt összehajtható okostelefonról nem tudott információkat szerezni a megjelenés előtt, a másik nagy dél-koreai gyártó kapcsán azonban kiderítette, hogy mikor mutatkozhat be az első ilyen terméke. Az LG a jelek szerint a Consumer Electronics Show keretében tarthatja majd a rugalmas kijelzőre épülő mobiljának a leleplezését. A CES 2019. január 8-án nyitja meg a kapuit a látogatók előtt, de valószínűleg már a nulladik napon is lesznek bejelentések. Ráadásul az LG Mobile egyébként sokszor hetekkel korábban elkezdi szórni az információmorzsákat, így remélhetőleg már decemberben lesznek hírek azzal kapcsolatosan, hogy mire készül a vállalat.

Galéria megnyitása
Részletes LG szabadalom az összehajtható készülékre

Az LG által korábban szabadalmaztatott leírások, rajzok alapján egyébként olyan lehet a cég saját megoldása, hogy az okostelefon összehajtását követően belülre kerül a megjelenítő, nem pedig kívülre. A Royole a FlexPai esetében ennek éppen az ellenkezőjét lépte meg, az első rugalmas panelre épülő mobilnak kívül helyezkedik el a panelje az összehajtott állapotában. Korábban kiszivárgott információk alapján viszont a Samsung is olyan gépezettel rukkolhat elő, aminél befelé tekint az összezárást követően a kijelző, szóval ez lehet az általánosabb recept kezdetben, de egyéb konfigurációk is felbukkanhatnak majd a két fő csapásirány mellett.

Az LG-nél a mobilokba szánt OLED kijelzők előállítása viszonylag nehezen indult be, de a jelek szerint már minden rendben van, hiszen szállít az Apple számára, és jöhet az összehajtató mobilja, ami szintén OLED alapot alkalmaz. A dél-koreai alakulat a hírek szerint egyébként már partnerekre is szert tett a hajtogatható megjelenítő kapcsán, állítólag a Lenovo és a Dell is lecsap majd az LG által gyártott komponensekre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap