Shop menü

BOTRÁNYBA FULLADT A PIXEL FOLD INDULÁSA

Elkezdte szállítani a terméket a Google, de nagyon úgy fest, hogy kár volt, mert pillanatok alatt tönkremennek a készülékek.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Botrányba fulladt a Pixel Fold indulása

Hajtogatható okostelefont gyártani nagyon nehéz feladat, ugyanis a flexibilis OLED képernyők és a zsanérok egyaránt komoly kihívást jelentenek. Az utóbbi időben a legtöbb termék azért sikeresen el tudott rajtolni, és nem igazán lehet arról hallani, hogy gond lenne velük. De mindenkinek nem jöhet ez össze; nagyon úgy fest, hogy a Google egy óriási pofonba szaladhat bele.

Az Ars Technica újságírója, Ron Amadeo volt az első, aki arról számolt be, hogy alig pár óra alatt tönkrement a kezei között a Google Pixel Fold. Ez meglehetősen kétes dicsőség, de azt már biztosan lehet látni, hogy nem kell sokáig magyarázkodnia a szakembernek, ugyanis a „követőinek tábora” hamar nagyra nőhet.

Egyre gyorsabban érik a kérdés: vajon leálltja a forgalmazást a Google?

Alig, hogy beszámoltunk arról, hogy Ron Amadeo tesztkészüléke hamar használhatatlanná vált, elindult a Pixel Fold forgalmazása. Az első előrendelők június 28-tól vehették birtokba az 1800 dolláros prémium terméket, és azt lehetne várni, hogy mindenki örömmel vette használatba a Pixel Foldot, de nagyon úgy fest, hogy inkább félve nyúlnak majd az emberek az okostelefonhoz. Meglehetősen aggasztó jelenség volt az, ami Amadeo tesztmobiljával történt, és nagyon úgy fest, hogy ez igazából csak egy apró ízelítő volt abból, ami a vásárlókra vár.

Nem tudni, hogy mi történt a Google Pixel Fold fejlesztése és gyártása során, hogy pontosan hol hibáztak, de valahol, valakik óriási baklövést követhettek el. Alig egy nappal az első Pixel Fold példányok leszállítását követően lényegében tobzódnak a furcsa jelenségekről és hibákról szóló bejegyzések a közösségi médiában. Nagyon úgy fest, hogy óriási a baj.

Galéria megnyitása

A bosszús felhasználói beszámolókat nem is lehet végig venni, ugyanis egészen sokat lehet már látni különböző felületeken, és ezeknek a száma folyamatosan gyarapodik. Egy felhasználó arról számolt be, hogy neki is van a Pixel Fold kijelzőjének peremén egy apró lyuk, ahogy Ron Amadeo tesztpéldányán volt. Halott pixelek még nem jelentek meg, de nem túl bíztató a dolog. Egy Reddit felhasználónál azonban már vannak halott pixelek, méghozzá a teljes képet átszelő vékony csíkban.

A problémát még tovább tetézi, hogy igazából nemcsak meghaló pixelekről és a perem mentén nagyon könnyen bekövetkező sérülésekről lehet hallani. Úgy fest, hogy a képernyő felületére illeszkedő extra védőfólia is túlzottan érzékeny lett. A The Verge újságírója megjegyezte, hogy a képernyőt védő extra plasztikréteg nagyon sérülékeny. A rövid teszt alatt már karcos lett a készülék belső felülete. De ennél jóval aggasztóbb, hogy egy felhasználónak már most felvált a kijelző közepén, a hajtási ponton. Hangsúlyozzuk, hogy ez is egyetlen nap alatt jött össze, a beszámoló szerint 5 órája volt használatban a készülék (ennek fontosságáról a korábbi hírben írtunk).

Galéria megnyitása

A Google már előre jelezte, hogy az iFixittel közösen lehetőséget nyújtanak majd a Pixel Foldnál arra, hogy a felhasználók bizonyos javításokat otthon elvégezhessenek. Ez eleinte nagyon jó hírnek hangzott, de mostanra eléggé negatív kontextusba került a jó kezdeményezés. Azt most még nem lehet tudni, hogy ennek a javítócsomagnak mennyi lesz az ára a belső kijelzővel együtt. De igazából mindegy is, mert ezeket a hibákat egyértelműen ingyen kellene a Google-nek javítania, ha egyáltalán tudja javítani érdemben, és nem fog pillanatok alatt ismét elromlani az eszköz.

Hivatalosan a Google egyelőre nem igazán adott elfogadható választ a felhasználói visszajelzésekre. Csak annyit nyilatkozott a keresőóriás szóvivője, Alex Moriconi, hogy „Mindenkinek azt javasoljuk, hogy bármilyen hiba esetén forduljon a támogatói csatornánkhoz, hogy az illetékesek ki tudják vizsgálni az esetet.”

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére