Befutott az iOS 12.2 első publikus bétája

Az iOS 12.1 után ez lesz a második nagyobb frissítése a tavaly szeptemberben elindított iOS 12-nek, és akadnak benne érdekes újítások.

Befutott az iOS 12.2 első publikus bétája

Az Apple már korábban kiadta az iOS 12.2 első bétáját a fejlesztők számára, foglalkoztunk is vele, mert több új eszköz érkezését vetíti előre, most pedig megérkezett az iOS 12.2-nek a publikus verziója, amit már bárki kipróbálhat, csak egy kompatibilis készülékre van szükség – meg persze csatlakozni kell az Apple Beta Software Programjához.

Azok a felhasználók, akik próbára teszik ezt az új béta operációs rendszert, meglehetősen sok kisebb-nagyobb változással szembesülhetnek majd. A kozmetikai változtatásokból például többet is ki lehet emelni. Az Apple lecserélte a megszokott kijelzőtükrözés ikont a Vezérlőközpontban, és az Apple TV távirányító teljes képernyős felülete is jelentősen át lett alakítva, így már jobb használhatóságról fog gondoskodni – és be lett ide iktatva az AirPlay 2 támogatás is. Az Apple Wallet szolgáltatásnál egy olyan grafikus felülettel kell számolni, ami már több részletet fog mutatni a korábbi tranzakciókkal kapcsolatosan, ezáltal gyorsabban át lehet majd tekinteni a pénzmozgásokat. És ugyanitt le lett cserélve a további részletek megjelenítésére szolgáló gomb is, egy érintéssel hozzá lehet majd férni minden szükséges információhoz.

Galéria megnyitása
Meglehetősen nagyra nőtt frissítésről van szó

Az Otthon alkalmazáson belül megjelent a Hangszórók és TV-k beállítás, valamint felbukkant ugyanitt az AirPlay 2 televíziók támogatása a HomeKit részére. Az AirPlay 2 technológia idén a vállalat várakozása szerint nagyon el fog terjedni, mert a cég több gyártóval is leszerződött ennek a támogatására, így például az LG, a Samsung és a Sony is sok AirPlay 2 képes készülékkel rukkolhat elő az idei évtől – és néhány esetben még visszamenőleg is biztosított lesz ez. A Képernyőidőn belül kiemelendő, hogy a Nyugalmi idő esetében már minden napnál külön beállítás használható innentől, szóval nem feltétlenül a hét összes napjára ugyanazt a Nyugalmi időt fogja kivetíteni a szolgáltatás, hanem hétvégén például engedhet egy kicsit tágabb határokat.

Galéria megnyitása

Az egyes alkalmazások esetében is lehet változássokkal számolni az iOS 12.2 béta 1-ben. A zene programja kap egy jobb keresőt, az Apple Hírek szoftvere pedig szélesebb körben elérhetővé válik – de hazai viszonylatban még nem érdemes ezzel számolni. A Hírek kapcsán azt is elmondhatjuk, hogy állítólag lesz benne fizetős rész, de ezt egyelőre még nem élesítette a vállalat. A Térkép felületén meg lehet majd nézni az időjárási adatokon túl azt is, hogy milyen a levegő minősége az adott területen. A Safari már figyelmeztet, ha nem HTTPS oldalon van éppen az ember, továbbá lehetőséget nyújt a weboldalaknak az orientációs és a mozgási adatok felhasználására, de ezt kézzel kell engedélyezni. És még a böngészőhöz kötődően automatikus sötét módra váltással is számolni lehet, ami jól fog jönni például olyankor, ha valaki még lefekvés előtt internetezik egy kicsit.

Az iOS 12.2 végleges kiadásáig még több bétára is számítani kell, és ezek további módosításokkal járhatna. Az Apple közeli szaklapok úgy vélik, hogy ez a kiadás márciusra készülhet el, akkor lesz elérhető mindenki számára, aki iOS 12 támogatás nyújtó eszközzel rendelkezik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap