Új eszközökről árulkodik az iOS 12.2

Új eszközökről árulkodik az iOS 12.2

Az Apple nem sokkal az iOS 12.1.3 végleges verziójának a publikálását követően kiadta a fejlesztők számára az iOS 12.2 első bétáját. Ez több változással is együtt jár majd, és jelenleg úgy fest, hogy nemcsak hibajavításokat tartalmaz, hanem fejlesztéseket is. Sőt mi több, a kódjából már kiolvasható, hogy olyan eszközöknek is támogatást nyújt, amik eddig nem jelentek meg.

Egy fejlesztő arról számolt be, hogy az Apple minden kétséget kizáróan új táblagépek bemutatására készül, és egy ezeknél is érdekesebb eszköz is terítékre kerülhet. Az iOS 12.2-ben a szakember felfedezte, hogy összesen négy kivitelben (iPad 11.1, 11.2, 11.3, 11.4) érkezhet friss táblagép, de ezekről egyelőre nem sok információ derül ki a szoftverből, csak annyit lehet tudni, hogy lesz csak Wi-Fi kapcsolattal szolgáló változat és olyan is, ahol már a mobil hálózati modemről sem kell majd lemondani. Az új iPadek nem rendelkeznek Face ID-val, szóval nem a felsőkategóriát veszik célba, és vélhetően megtartják a Touch ID-t jobb híján. Korábban már volt pletyka arról, hogy új tabletekkel készül a cég, szóval most már több forrás is ezt erősíti meg.

Galéria megnyitása
iPod Touch

Ennél érdekesebbnek ígérkezik az, hogy egy teljesen új iPod Touch nyomait is fel lehet fedezni az iOS-ben (iPod9.1). Új generációs iPodot már nagyon rég nem adott ki az Apple, ami valószínűleg azért alakult így, mert nem igazán maradt olyan vásárlóközönség, aki erre vágyott az okostelefonok és a táblagépek mellett. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a cupertinói alakulat hamarosan mégis előrukkol ebből a masinából egy friss variánssal. A beszámoló szerint az iOS kódja alapján elképzelhető, hogy ennél a szerkezetnél semmilyen biometrikus azonosítási lehetőség sem lesz biztosított. Az Apple legutóbb 2015-ben adott ki új iPod Touch modellt, és ezt még mindig meg lehet venni, szóval ennek a helyét veheti át a palettán a friss szerkezet.

Ezeken felül pedig az iOS 12.2 még azt is felfedte, hogy már úton lehet az AirPods fülhallgató modellfrissítése, ami már úgy lesz használható az Apple digitális asszisztens szolgáltatásával, hogy hozzá sem kell majd érni. A „Hey, Siri” parancs kiadására automatikusan reagálni fog a kiegészítő, azonnal be lehet majd neki diktálni a kívánt hangutasításokat. Így már akkor is munkára lehet majd fogni a Sirit, ha az ember mindkét keze foglalt éppen. A rendszer az előzetes információk alapján csak annak a hangjára fog hallgatni a konfigurálást követően, aki használja, így nem kell attól tartani, hogy akár illetéktelenek is adhatnak majd neki utasításokat. Az AirPods még 2016-ban mutatkozott be, és azóta már többször is lehetett olyan híreket hallani, hogy jön az AirPods 2, most viszont minden eddiginél közelebbinek érződik a megjelenése.

Galéria megnyitása

Az Apple valószínűleg márciusban tart majd legközelebb bemutatót, és annak a keretében fog befutni az összes új hardver, valamint az iOS 12.2 is akkorra készülhet majd el. Addig pedig az operációs rendszer felől biztosan hallunk még, ugyanis valószínűleg egy sor béta fog belőle megjelenni a végleges kiadást megelőzően.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap