Shop menü

BEFUTOTT A RÉGIÓNKBA A XIAOMI PAD 6 TÁBLAGÉP

Munkára és szórakozásra egyaránt alkalmas a Xioami legújabb terméke, és szerencsére nem rugaszkodott el teljesen a földtől az árazást tekintve sem.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Befutott a régiónkba a Xiaomi Pad 6 táblagép

Egy nagyon jól kiegyensúlyozott és sokoldalú tablet lett a Xiaomi Pad 6. Ezt igyekezett kiemelni a vállalat friss közleménye, és mi is így vezettük fel a terméket áprilisban, amikor Kínában lerántották róla a leplet. Az egyik legjobb opció a táblagépek kínálatában, éppen ezért örömünkre szolgál azt megosztani az olvasókkal, hogy már Európában is megvásárolható lesz.

A tabletek kínálata nem túl jól alakult az elmúlt években, és amióta az Apple félig-meddig az olcsó iPadet elengedte, azóta még nehezebb dolga van azoknak, akik kedvező áron próbálnak egy mindenest vásárolni. A Xiaomi Pad 6 viszont egy olyan opció lett, ami nem horror összegbe kerül, de mégis egészen sokat nyújt.

Galéria megnyitása

400 eurós összegről indul a készülék, ezért a pénzért cserébe a 6 GB-nyi rendszermemóriával és 128 GB-os tárhellyel szolgáló konfigurációt lehet megkapni. Ha valakinek a RAM szűkösnek érződne, az a 8 gigás kivitelt változatlan tárkapapacitással 430 euróért cserébe vásárolhatja majd meg. És még egy kicsit hozzátéve, 450 eurós áron már a 8/256 GB-tal szolgáló megoldásra lehet szert tenni, így talán ez éri majd meg a legjobban.

Galéria megnyitása

A szerkezet jól hordozható lett, miközben már kellően nagy felülettel szolgál a felhasználóknak. Mindössze 6,51 milliméter vastag és 490 gramm a tömege, miközben a burkolata alumíniumötvözetből van. A felépítésének köszönhetően egyszerre lesz biztosított a megfelelő strapabíróság és a prémium érzet. 11 colos képernyővel szolgál a szerkezet, ami 2880 x 1800 képpontos felbontású. Az IPS panel akár 144 Hz-en is üzemelhet majd.

Galéria megnyitása

A MIUI tabletekhez igazított verziója van itt jelen, ami kezeli a Smart Pen érintőceruzát, sok hasznos funkcióval szolgál a hatékonyabb munkavégzéshez, és akár billentyűzetet is lehet csatlakoztatni a géphez, és ilyen formában már szinte notebookként használható. Tartalomfogyasztáshoz is ideális partner lesz a Xiaomi Pad 6, filmezni és a közösségi médiát követni is egy nagyon jó megoldásnak bizonyulhat. A hangzása is remek, mivel négy hangszórót vonultat fel és Dolby Atmos támogatással is szolgál.

Galéria megnyitása

Az immerzív élményhez az is nélkülözhetetlen, hogy a sebesség hibátlan legyen, és a Xiaomi Pad 6 ebből a szempontból is jól sikerült, hizen a Snapdragon 870 lapkát használja, ami ugyan nem egy mai darab, de már komoly számítási kapacitással szolgál. A fentieknek megfelelően pedig a RAM és a tárhely szempontjából sem szenved hiányt. Bluetooth 5.2 és Wi-Fi 6 támogatás is van az eszközben.

Galéria megnyitása

Vannak kamerák is a fedélzeten, a főkamera 13 megapixeles és található mellette egy LED-es segédfény, így akár este is lehet majd vele fényképezni vagy videózni. Az előlapi kameráról annyit érdemes tudni, hogy 8 MPixeles és 1080p minőségben tud videózni, így a videohívásokhoz megfelel. Kapott USB 3.2 szabványnak megfelelő USB-C aljzatot a tablet, és lehet hozzá csatlakoztatni külső kijelzőt is ezen keresztül. Akár úgy is lehet például rajzolni a gépen, hogy egy tévén lehet látni az eredményt.

Galéria megnyitása

Kék, szürke és arany színben is hozzá lehet majd jutni a Pad 6-hoz, szóval még erre is gondolt a Xiaomi. Egy feltöltést követően akár 16 órán keresztül folyamatosan lehet majd filmeket, sorozatokat nézni a Pad 6-on, maga a töltés pedig 33 W-tal történhet. Ennél is több ismeretre tehet szert az, aki felüti korábbi hírünket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére