Shop menü

FIGYELEMRE MÉLTÓ TÁBLAGÉPEKKEL RUKKOLT ELŐ A XIAOMI

Egyforma köntösben, de különböző jellemzőkkel debütált a Pad 6 és a Pad 6 Pro, és egyelőre az árazásuk is jól mutat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Figyelemre méltó táblagépekkel rukkolt elő a Xiaomi

A Xiaomi az utóbbi időben elkezdte komolyabban venni a táblagépes bizniszt, és ennek megfelelően érdekes újdonságokkal állt elő. A Xiaomi Pad 6 és 6 Pro modellek nagyon jó képességekkel bírnak, és néhány dologban egészen hasonlóak, miközben komoly különbségek is vannak közöttük.

A képernyő például azonos, ugyanarra a panelre épül mindkét szerkezet. 11 hüvelykes panelről beszélhetünk, ami IPS technológiás alappal rendelkezik, és 2880 x 1800 képpontos a felbontása. HDR10 és Dolby Vision támogatásról egyaránt gondoskodnak a Xiaomi Pad 6 modellek, és 144 Hz-es üzemre képesek, miközben le tudnak menni egészen 30 Hz-es szintig is. Hardveres szintű kékfényszűrő is akad itt, és Gorilla Glass 3 üveg oltalmazza az eszközök felületét.

Galéria megnyitása

A szoftveres oldal is többnyire azonos lesz az újdonságoknál. A MIUI grafikus felhasználói felület 14-es kiadásának a táblagépekre optimalizált változata lesz jelen, ami egyre több olyan plusz funkcióval szolgál, ami a nagy képfelület jobb kihasználását teszi lehetővé. Az alapot az Android 13 adja, ami szintén egészen jól viselkedik már tableteken, miután a Google is elkezdett erre figyelni.

Galéria megnyitása

A kamerarendszerek teljesen eltérnek a gépeknél. A Xiaomi Pad 6 esetében egy szerény 8 megapixeles előlapi kamera figyelhető meg a képernyő mellett, ez 1080p videózásra alkalmas. A hátoldalára pedig egy kamera került 13 MPixeles felvételek készítésére alkalmas érzékelővel felvértezve. Ebben az esetben van már PDAF támogatás, és jó hír, hogy biztosított a LED-es segédfény is.

Galéria megnyitása

A Pad 6 Pro már sokkal jobb lesz ezen a fronton, rögtön egy 20 megapixeles szelfikamerával indít, szóval jó minőségű önarcképeket lehet majd vele rögzíteni. Videózni ez is csak 1080p-ben tud, de a főkameránál már van 4K támogatás is. A hátlapra ráadásul kettő kamera került már ezúttal, bár a segédkamera csak arra szolgál, hogy a portrémódhoz asszisztáljon. A főkamera már 50 MPixeles – de csak 1/2,76 colos a szenzor –, képes a pixelek összevonására, és támogatja a PDAF technológiát, és itt is van LED-es villanó a kamera mellett.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 870 rendszerchipet kapta meg a Xiaomi Pad 6, a Pad 6 Prót pedig már a Snapdragon 8+ Gen 1 lapka szolgálja ki. A tempóra egyik esetben sem lehet majd komoly panasz előre láthatólag, de persze a Pro modellben lényegesen több lesz a tartalék. A vállalat az olcsóbb gépet 6 és 8 GB RAM-mal szereli, a társa pedig 8 és 12 GB memóriát fog használni kiviteltől függően. A tárhely 128 vagy 256 GB lehet a Pad 6 esetén, a Pro pedig 512 GB-tal is rendelhető lesz.

Galéria megnyitása

Arról nem szólt a fáma, hogy készülne mobil hálózati modemes opció, így erről le kell tenni. A kapcsolati képességek tekintetében a Pad 6 Pro már Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.3 modullal egyaránt szolgál, a Pad 6 pedig Wi-Fi 6-ot és Bluetooth 5.2 modult vonultat fel. Egyéb opcióról itt nem is esett szó, még GPS-t sem említ a Xiaomi.

Galéria megnyitása

Fekete, arany és kék színben lesz elérhető a Xiaomi Pad 6 páros. Egyaránt 490 grammot nyomnak és mindössze 6,5 milliméter vastagok, szóval nagyon szűk helyre is be lehet őket csúsztatni például egy táskában. Négy hangszóró van a szerkezetekben, és Dolby Atmos támogatással is szolgálnak. Csak USB-C csatlakozóval lehet számolni, Jack aljzat nincs, de az USB már 3.2 Gen 1 szabványnak megfelelő, szóval nagyon szaporán tudja mozgatni az adatokat.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Pad 6 8840 mAh-s kapacitással rendelkező akkumulátort kapott, ami 33 wattos teljesítménnyel tölthető. Sokáig bírja majd egy töltéssel, de maga a töltés folyamata is hosszú időt fog igénybe venni. A Pad 6 Prónál minden szempontból kicsit más a helyzet. Ez egy „rövidebb” akkuról fog üzemelni, csak 8600 milliamperórás kapacitásra támaszkodhat, azonban kétszer akkora tempóval tölthető, hála a 67 W-os eljárás támogatásának.

Galéria megnyitása

Napokon belül elérhető lesz a vállalat hazájában mindkét táblagép, rendeléseket pedig már most felvesz a Xiaomi. A Xiaomi Pad 6 Pro ajánlott fogyasztói ára 8/256 GB-os kivitelben 2700 jüan lesz, 3000 jüanért pedig már a 12/256 GB-os variánshoz lehet hozzájutni, az 512 gigás konfig pedig 3300 jüant kóstál majd. A Xiaomi Pad 6 2000 jüanról indul 6/128 GB-tal, és 2400 jüanért kelleti majd a bájait a 8/256 GB-os változat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére