Az Oppo már 5G-vel szörföl a neten

Az Oppo már 5G-vel szörföl a neten

Az elmúlt hónapokban több gyártó is villantott olyan készüléket, amin aktív 5G kapcsolat volt megfigyelhető tesztelés közben, most pedig az Oppo még tovább ment. A kínai alakulat elsőként jelentette be, hogy már 5G hálózaton keresztül csatlakozott az internethez egy átalakított okostelefonon keresztül.

Az kínaiak augusztusban számoltak be arról, hogy egy módosított Oppo R15 (Pro) segítségével túlestek az első éles 5G teszten, és már olyan videohívást is bonyolítottak 5G-n, aminek a keretében 3D képet vittek át, melyet strukturált fénnyel állítottak elő.

Természetesen a vállalat szakemberei azóta sem pihennek, és folyamatosan dolgoznak az új generációs hálózattal kapcsolatos fejlesztéseken, aminek a friss eredményéről most Brain Shen számolt be. Az Oppo Global alelnöke és a kínai üzleti részleg vezetője a Weibón adta hírül, hogy a különleges igényekhez passzolóan átalakított Oppo R15 (Pro) már arra is képes, hogy elérje az internetet az 5G hálózati kapcsolaton keresztül. Brain Shen egy fényképet is megosztott, amin az Oppo hivatalos honlapja van betöltve az új generációs hálózaton „lógó” mobilon.

Galéria megnyitása

A Oppo Global alelnöke és a kínai üzleti részleg vezetője a kiváló eredmény kapcsán azt is elmondta, hogy a szóban forgó prototípus teljesen magában foglalta az összes 5G támogatáshoz szükséges komponenst (nyomtatott áramkörök, RF, RFFE, antenna).

Az is kiderült, hogy a tesztre az 5G Protocol Labban került sor, amit az Oppo kifejezetten az új generációs hálózat fejlesztésére létesített, és ahol korábban a Qualcomm már egy előzetest is mutatott a Snapdragon X50 modemmel még a nyár folyamán. Shen arról már nem szólt, hogy az okostelefonban milyen hálózati egység volt, de szinte biztos, hogy a Snapdragon X50-et alkalmazta a vállalat a Qualcomm partnereként (és az 5G Pilot program aktív résztvevőjeként). Azt még mindenképpen érdekes lett volna látni, hogy mekkora tempóra volt képes ez a konstrukció a jelenlegi formájában, de erre már nem tért ki az Oppo – talán majd egy következő alkalommal. Maga a Snapdragon X50 egyébként brutális sebességet tud diktálni, elméletileg 5 Gbps-os letöltés tesz lehetővé, valamint kompatibilis a milliméteres hullámokkal (mmWave) és a 6 GHz alatti tartományban üzemelő sávokkal is.

Az Oppo azt tervezi, hogy az elsők között – ha nem elsőként – mutat majd be olyan okostelefont, ami 5G támogatást fog biztosítani. Erre már egészen biztos, hogy csak jövőre fog sor kerülni, de konkrétabb időpontot egyelőre nem közölt a vállalat arra vonatkozóan, hogy mi szerepel a terveiben. Az 5G rivalizálásban az Oppo egyik legnagyobb versenytársa a Xiaomi lehet, aki már azt is leszögezte, hogy a Mi Mix 3-ból készít 5G támogatást nyújtó változatot, és ezzel fog előrukkolni 2019 tavaszán. (A Xiaomi szintén túl van az első 5G teszteken, és ő már eleve a Mi Mix 3 módosított változatán próbálgatja az új generációs hálózati modemet, szóval ez alapján talán jobban áll, mint az Oppo.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap