Az Nvidia leállította a GeForce Partner Programot

A GPP az elmúlt hetek folyamán rengeteg támadást kapott a médiától, a konkurensektől és a vásárlóktól, így az Nvidia illetékesei úgy döntöttek, érdemes leállítani a programot.

Az Nvidia leállította a GeForce Partner Programot

Az Nvidia nem is olyan régen indította hódító útjára a GeForce Partner Program névre keresztelt kezdeményezését, amelynek elsődleges célja az volt papíron, hogy áttekinthetőbbé tegye a résztvevő partnerek termékpalettáját, így könnyebb lehet a megfelelő videokártya kiválasztása. A kezdeményezéssel kapcsolatban később fura vádak merültek fel, amelyeket belsős dokumentumokkal is alátámasztottak a bírálók, így az Nvidia GPP egy idő után eléggé negatív fényben tűnt fel mind az iparágban, mind pedig a folyamatosan tájékozódó vásárlók szemében.

A GeForce Partner Program miatt átnevezésre került az ASUS, a Gigabyte és az MSI termékpalettája, így a korábbi gamer márkaneveket elvették az AMD termékektől – ezeket a továbbiakban csak és kizárólag a GeForce sorozat tagjai használhatták. Ennek köszönhető, hogy a Gigabyte AMD-s külső videokártyája az Aorus helyett csak a Gigabyte márkanevet viselhette, az ASUS-nak pedig egy új márkanevet kellett kitalálnia, hiszen a RoG és a Strix márkanevek csak és kizárólag a GeForce videokártyákat illették. Ezért hamar meg is érkeztek az AREZ sorozat tagjai, amelyek elődeiktől csak név terén különböztek. Ezzel egy időben az MSI is átalakította egy picit videokártya nevezéktanját.

Galéria megnyitásaAz Nvidia további partnereket is szeretett volna becsábítani a programba, ám a Dell, a HP és a Lenovo sem mutatott érdeklődést a GeForce Partner Program iránt, ami elég nagy érvágás lehetett az Nvidia számára, hiszen a világ legnagyobb PC és notebook gyártóiról van szó. Az ügyről néhány hete egy részletesebb összefoglalót közöltünk, ami itt olvasható.

A negatív vélemények és a GeForce Partner Program működésével kapcsolatos beszámolók miatt idővel már nem tűnt túl vonzónak a kezdeményezés, amit az AMD is kritizált, igaz, kulturált formában.

Az Nvidia a fejlemények hatására úgy döntött, leállítja a GeForce Partner Programot.

Hogy ez az átnevezett termékek esetében mit jelent majd, azaz készülnek-e a közeljövőben újra ASUS RoG és Gigabyte Aorus márkanévvel ellátott AMD videokártyák? Ez idővel kiderül, mint ahogy az is, mihez kezd az ASUS a GeForce Partner Program kedvéért létrehozott AREZ márkanévvel, amely egyelőre csak AMD-s videokártyákat tartalmaz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap