Az Altera most már hivatalosan is az Intel tulajdona

Lezárult a tranzakció, így az Altera mostantól az Intel részeként működik tovább, de ez a változás a korábbi termékeket és a meglévő ügyfeleket nem érinti.

Az Altera most már hivatalosan is az Intel tulajdona

Az Intel vezetése még idén júniusban jelentette be, hogy fel szeretnék vásárolni az FPGA specialista Alterát – akkoriban el is kezdődtek a felvásárlás előkészületei. A részvényeket és készpénzt is magában foglaló tranzakció összértéke 16,7 milliárd amerikai dollár volt.

Most úgy tűnik, sikerült lefutni a szokásos bürokratikus köröket, a tranzakció lezárásával pedig végre nyélbe ütötték a felvásárlást, így az Altera mostantól az Intel berkein belül működik tovább, méghozzá különálló egységként, Programmable Solutions Group név alatt. Ez a változás az Altera meglévő termékeit, illetve meglévő ügyfeleit abszolút nem érinti: a terméktámogatás továbbra is folyamatos, zavartalan lesz.

A friss szerzeménytől az Intel vezetése nagyon sokat vár: terveik szerint hamarosan újfajta termékekkel támadhatják a rettentően komoly növekedési potenciállal kecsegtető adatközpont és IoT szegmenseket. A vállalat sok egyéb mellett olyan Xeon processzorokat is piacra dob a közeljövőben, amelyeken Altera gyártmányú FPGA foglal helyet, ami a különböző munkafolyamatok jelentős gyorsításáról gondoskodhat. Az FPGA-val kiegészített Xeon processzorok a korábbi információk szerint már idén piacra kerülhetnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward