Átszabható lett a Facebook app egy része

Átszabható lett a Facebook app egy része

A Facebook alkalmazást több mint egy milliárd felhasználó alkalmazza az okostelefonján, éppen ezért sokakat érint az az apró, de hasznos változtatás, ami a legfrissebb kiadásban jelent meg. Hamarosan mindenkinél lehet majd módosítani a programon belül megjelenő navigációs sávot.

Az iOS operációs rendszerre szabott Facebook alkalmazásban szúrták ki felhasználók, hogy lehetőséget nyújt a program arra, hogy a készülék tulajdonosa eldöntse, szeretne-e minden gombot folyamatosan látni a megszokott módon a navigációs sávon, vagy elrejtene néhány olyat, amire nincs bármikor – vagy egyáltalán – szükség. Ezt az újítást már néhány korábbi bétában próbára tette a Facebook, így remélhetőleg már gond nélkül fogja tenni a dolgát a mostani kiadásban.

Galéria megnyitása

Eltávolítható a Marketplace, az Ismerősnek jelölések, a Dating, az Események, a Csoportok és a Watch gombja is, sőt mi több, profilra vezető kezelőszervet is ki lehet kapcsolni. Természetesen nem azért jó ez, hogy az ember kiürítse az egész sávot, hanem azért, hogy csak a számára legfontosabbakat tarthassa meg. Ennyivel is letisztultabb lehet a program grafikus felhasználói felülete.

Kétféle módon lehet elérni a testre szabásra szolgáló részt. Vagy megkeresi az ember a beállításokon belül, vagy hosszan megérinti az eltávolítani kívánt elemet a navigációs sávon. Ez utóbbival is bejön a beállításoknak az a része, ahol mindegyik menüpont sorsáról külön-külön lehet dönteni.

A visszajelzések alapján egyelőre nem mindenhol ugyanazok a kapcsolók érhetőek el, de végeredményben remélhetőleg minden régióban minden menüpontnál adott lesz az eltüntetés lehetősége. Egyelőre csak az iOS esetében jelent meg a funkció, de ez nem jelenti azt, hogy az Androidnál nem is lesz. A következő hetekben a Google rendszerét futtató eszközöknél is elérhetővé válhat az újítás.

A Facebook folyamatosan fejleszti az alkalmazását, a napokban például megjelent benne egy új fizetési szolgáltatási is Facebook Pay néven, ami egyébként a vállalat több programját is érinti, vagy érinteni fogja a jövőben.

Facebook: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap