Apple: Sajnáljuk a FaceTime hibát

Apple: Sajnáljuk a FaceTime hibát

Az Apple hivatalos közleményben számolt be arról, hogy nagyon sajnálja, hogy megtörténhetett ilyen biztonsági rés a FaceTime esetében, és a vállalat hozzátette, hogy nem kell már sokáig várni a javításra. Ez mindenképpen jó hír, bár a cég azt ígérte eredetileg, hogy már az előző hétre elkészül a problémát orvosló frissítéssel.

Mint az ismeretes, a csoportos FaceTime esetében egy meglehetősen súlyos biztonsági résre derült fény, az embereket egyszerűen ki lehetett hallgatni a hívások fogadását megelőzően, és akár meg is lehetett figyelni a hiba révén. És a problémát nem a cég szakemberei, hanem felhasználók fedezték fel. A cupertinói alakulat a rövid közleményében érdekes módon nemcsak arról számolt be, hogy hamarosan kész lesz a frissítés, ami orvosolja a csoportos FaceTime funkció biztonsági hiányosságát, hanem még köszönetet is mondott annak a családnak, akiknek a 14 éves fia jelezte az Apple (és a nyilvánosság) felé az ügyet. Így a vállalat meg tudta tenni a szükséges lépéseket, ami végső soron a funkció letiltásával járt.

Az Apple szerverein javítottuk a csoportos FaceTime biztonsági hibáját, és a következő héten a funkció újbóli engedélyezéséhez kiadunk egy szoftverfrissítést. Köszönjük a Thompson családnak a hiba bejelentését. Őszintén bocsánatot kérünk az ügyfeleinktől, akiket érintett az ügy, és mindazoktól is, akiknek aggódniuk kellett a biztonsági probléma miatt. Nagyra értékeljük mindenki türelmét, amíg befejezzük a javítás folyamatát. – olvasható a vállalat beszámolójában az ügy kapcsán.

Az Apple arról nem beszélt, hogy milyen frissítésre kell számítani a napokban, de a MacRumors már erre vonatkozó információval is szolgált. A szaklap adatai alapján arra lehet következtetni, hogy az iOS 12.1.4 hozza majd el a csoportos FaceTime lehallgatást lehetővé tevő hibára a gyógyírt, mert a látogatókkal kapcsolatos adatai között január 29-én felbukkant ez a friss kiadás, amivel korábban még nem lehetett találkozni. Az iOS 12.1.4 meglehet, hogy csupán ezt a javítást fogja tartalmazni, de más kisebb problémákra is hatással lehet, plusz funkció viszont már szinte biztos, hogy ebbe nem kerül, szoftveres újításokat az Apple az iOS 12.2-vel fog bevetni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap