A Viber és a Discord is próbál segíteni a koronavírus-járvány alatt

A Viber duplázza a hívásokban résztvevők maximális számát, a Discord pedig még nagyobb mértékben emeli a limitet.

A Viber és a Discord is próbál segíteni a koronavírus-járvány alatt

Egyre több technológiai vállalat próbál különböző módon segíteni az új koronavírus kitörés alatt a felhasználóknak. Nemrégiben számolhattunk be arról, hogy a LogMeIn ingyenessé teszi az egyébként fizetős, távmunkára használatos alkalmazásait, most pedig a csevegésekre használható Viber és a Discord döntött úgy, hogy változat az eddigi rutinon.

A Rakuten irányítása alatt álló Viber a korábbi 5 főről 10-re emelte azoknak a maximális számát, akik részt vehetnek egy csoportos hívásban. Szóval ettől kezdve már közel egy tucatnyi ember beszélgethet majd egyszerre a Viberen keresztül. A Viber kiemelte, hogy kifejezetten a koronavírus miatt döntöttek úgy, hogy az egyébként eléggé alacsony limitet megemelik. Ennek a lépésnek köszönhetően a családok, munkatársak, vagy akár az iskolák is hatékonyabban kihasználhatják majd a szolgáltatásban rejlő lehetőséget.

Galéria megnyitása

„A koronavírus elterjedésének következtében egyre több ember dolgozik távolról, mi pedig szeretnénk biztosítani számukra a biztonságos és védett környezetet, ahol kapcsolatban maradhatnak szeretteikkel és zavartalanul folytathatják munkájukat a világ bármely pontjáról” – mondta Ofir Eyal, a Rakuten Viber üzemeltetési igazgatója.

A Discord is hasonló eszközhöz nyúlt, mint a Viber, csak sokkal jelentősebb mértékű emelést hajtott végre. Eddig az élő közvetítéseket szimultán 10 felhasználó nézhette, de a koronavírus-járványra hivatkozva ezt a korlátot az ötszörösére emelte a vállalat, már akár 50 személy is tud majd csatlakozni egy streameléshez.

A Go Live streaming funkciót tavaly vezette be a Discord, és most minden eddiginél több ember mutathat ez iránt nagy érdeklődést. „Szerettük volna megtalálni annak a módját, hogy miként segíthetnénk. Hozzájárulnánk, hogy a felhasználók világa egy kicsit kevésbé legyen sztresszes a mostani körülmények között.” – jelentette ki Jason Citron, a Discord vezérigazgatója. És hozzátette, hogy mivel nem ez a normális menete a funkció használatának, és nem erre lett a Go Live felkészítve, így előfordulhat, hogy teljesítménybeli problémákat észlelnek az emberek.

Galéria megnyitása

A Discord reméli, hogy ezzel az új lehetőséggel sokan élnek majd az elkövetkezendőkben, és számos területén az életnek vehetik majd jó hasznát. Az 50 fő kiszolgálásával már gond nélkül lehet távoktatásban órákat tartani a fiataloknak, és a munkahelyeken is lehet ezen keresztül csoportosan dolgozni. Ingyenesen lehet használni a funkciót a Discordon, de ha valaki 720p30 minőségnél magasabbat használna a streamhez, akkor elő kell fizetnie. A Nitro Classic felhasználók már 1080p60 minőségig mehetnek, a Nitro előfizetők pedig 2160p60 minőséget is használhatnak.

A Viber hivatalos közleménye arra nem tért ki, hogy a járvány lecsengését követően mire kell számítani. Meglehet, hogy a fejlesztők visszaállítják majd a korábbi rendet, de talán maradni fog a mostani limit, és a jövőben már bármikor használhatja majd akár 10 fő is a Vibert csoportos hívások alkalmával. A Discord viszont kifejezetten arról beszél, hogy a mostani csak átmenti intézkedés, tehát ott idővel biztosan vissza fog állni a korábbi rend.

Viber: iOS | Android

Discord: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap