A koronavírus sokáig hátráltathatja az iPhone gyártását

Akár hónapokig alacsonyabb maradhat a kihozatal annál, mint amivel az Apple számolt.

A koronavírus sokáig hátráltathatja az iPhone gyártását

Az új koronavírus az egész világon nagy hatással van szinte minden ágazatra, így az okostelefonok szegmensére is. A legtöbb mobilgyártót érinti kisebb-nagyobb mértékben a probléma, és jelenleg úgy fest, hogy az Apple lehet az egyik legnagyobb vesztese a járványnak.

Ming-Chi Kuo ezúttal nem új eszközökkel kapcsolatos pletykákat hintett el, hanem arról beszélt egy friss jelentésben, hogy az iPhone gyártásának a helyreállítása nagyon nehéz feladat lesz a jelenlegi kilátások alapján. Az Apple mobiljainak az ellátási láncát ugyanis folyamatosan negatívan érinti az új koronavírus kitörés. És korábban már hasonló információkról számolt be az Nikkei Aisan Review is.

Állítólag elsősorban a kamera előállítását érintő problémával kell szembenéznie az Apple-nek. A Genius Electronic Optical, aki a lencserendszereket szállítja az iPhone képalkotói számára, extrém alacsony kihozatallal tud jelenleg üzemelni. És nagyon úgy fest, hogy nem csak egy rövid, átmeneti időszakról van itt szó. A Genius Electronic Optical talán még hónapokig nem tudja majd helyreállítani a rendet a gyártósorainál.

Galéria megnyitása

Az előrejelzések alapján Ming-Chi Kuo arról számolt be, hogy már most azt lehet látni, hogy legkorábban májusban tudja majd a normál kihozatalt nyújtani az említett kínai beszállító. De arra is van esély, hogy még ekkor sem áll majd helyre teljesen a rend. Szóval akár az egész második negyedévben gyengélkedhet majd az iPhone gyártása.

És ha ez nem lenne elég, most Dél-Koreában leállították az LG Innotek gyárát is, miután egy munkavállalónál egyértelműen kimutatták az új koronavírust múlt vasárnap. És az LG-nek ez a részlege is az iPhone beszállítói lánc része, itt készülnek kameramodulok az Apple számára. Addig egészen biztos, hogy itt sem fog a gyártás újra elindulni, amíg az üzemet nem fertőtlenítik teljesen. És nagyjából borítékolható, hogy a gyár újraindítását követően sem fog teljes gőzzel termelni.

Ez különösen rosszkor jött az Apple számára, ugyanis az iPhone-ok eladása éppen újra felfelé ívelőben volt, és a vállalat úgy számolt, hogy 2020 elején nagyobb lesz a forgalma a korábban prognosztizáltnál. Plusz hamarosan már befuthat az eddigieknél olcsóbb iPhone variáns, aminek a rajtját szintén érzékenyen érinthetik majd az ellátási láncot érintő problémák.

Az Apple mellett a Samsung még az, akit jelentősebb mértékben érint jelenleg a járvány. A Samsungnak ugyanis van egy mobilgyára Gumiban, és már ezt is le kellett állítani egy fertőzés miatt. De ez főleg a Galaxy Z Flip előállítását érintette, más mobilnál a vállalat elmondása szerint egyáltalán nem lehet majd megérezni az új koronavírus okozta fennakadást. A Gumiban található üzem nem bír nagy jelentőséggel a globális ellátásban, viszont a friss kihajtható mobil csak ott készül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap