Leállította a Galaxy Z Flip gyártását a Samsung

Az okostelefon egy ideig biztosan nem lesz kapható, azt pedig megjósolni is nehéz, mikor állhat vissza teljes gőzzel a termelés.

Leállította a Galaxy Z Flip gyártását a Samsung

A Samsung első hajtogatható okostelefonjánál az eszköz hibája miatt kell a termelést leállítani az első példányok legyártását követően, most viszont nem az eszközzel vannak gondok. A Galaxy Z Flip gyártása azért állt le a napokban, mert a koronavírus szerencsétlen helyzetet teremtett.

Az új koronavírus kitörés az összes technológiai ágazatot egyre nagyobb mértékben érinti, ahogy az egész világ működésére is nagy hatással van. Ezért is maradt el a Mobil Világkongresszus, ami éppen most lenne Barcelonában az eredeti tervek szerint. És az új koronavírus okolható azért is, mert a Galaxy Z Flip szállítmányok hamarosan ki fognak apadni, és nem lehet tudni, hogy mikor érkezik az utánpótlás.

Galéria megnyitása

A Samsung hivatalosan bejelentette, hogy kénytelen volt leállítani az egyik gyárát a hazájában, Dél-Korában. A Gumiban található üzemet érte közvetlen víruscsapás, mivel egy munkavállalónál kimutatták a betegséget. Abból fakadóan, hogy a koronavírus lappangási ideje nagyon hosszú, nehéz azt hamar megállapítani, hogy mennyi fertőzött lehet az üzem dolgozói között. És mivel a Samsung számára fontosak a munkavállalói, így azt egyelőre sejteni sem lehet, hogy a termelés mikor fog újra elindulni. Minden bizonnyal más eszközöket is érint a Gumiban található gyár leállítása, de ezekre nem tért ki a vállalat.

Több országban is gyárt a Samsung mobilokat, és néhány modellnél elképzelhető, hogy képes megoldani a kiesést a munka átcsoportosításával, de a hajtogatható eszközök egy kicsit más témakörbe tartoznak. A Galaxy Z Flipnek az előállítását valószínűleg csak Gumiban képes jelenleg megoldani, szóval a Samsung kénytelen megvárni, míg megszűnik itt a vírusfenyegetés.

Galéria megnyitása

A Samsung beszámolt arról, hogy azokat a munkavállalókat, akik érintkezhettek a bizonyítottan fertőzött személlyel, azonnal elkülönítették, hogy elkerüljék a járvány kitörését helyben. És mindent megtesznek azért, hogy teszteljék az összes potenciális érintettet. Azt tudni kell, hogy a Gumiban található gyár, a globális kapacitáshoz nem járul hozzá jelentősen, arányaiban kevés mobil készül itt, és ezért a Samsung nem számol azzal, hogy nemzetközi szinten megérződhet a leállás, csak a Galaxy Z Flip az, amit egy ideig minden bizonnyal nem lehet majd kapni.

Ebből a hajtogatható okostelefonból egyébként a Samsung készített egy különkiadást is Galaxy Z Flip Thom Browne Edition néven. Ezt a készüléket egy mutatósabb burkolattal látta el a vállalat, aminek a tervezésében a New York-i Thom Browne segítette kollaborációban. Ez a kivitel a Samsung szerint nemcsak nagyon izgalmas, hanem időtlen stílussal is rendelkezik. A partnerre jellemző szürke ebben az esetben a Thom Browne márkajelzés színével lett feldobva a burkolaton.

Galéria megnyitása

A Samsung elkészítette a nívós okostelefon mellé a Galaxy Buds+ és a Galaxy Watch Active2 Thom Browne kivitelét is, ezek a megjelenésükben igyekeznek majd igazodni a mobilhoz.

A Samsung Galaxy Z Flip gyártásának a szüneteltetése hatással lesz arra is, hogy globálisan miként lesz elérhető a termék a következő hetekben. A masina itthon is kapható, közel 540 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap