A hónap (PC) játéka – 2009. április

Az áprilisi felhozatal nem volt túl nagy, de cserébe elég változatosra sikerült, mind stílusokat, mind fejlesztőket nézve. Utóbbi azért érdekes, mert találkozhattunk több kisebb csoport munkájával is, akik kreatív ötleteikkel próbálnak életben maradni a nagyok árnyékában, a mi legnagyobb örömünkre. Némi töprengés után mi úgy gondoltuk, hogy négy játékot érdemes kiemelnünk a többi közül.

A hónap (PC) játéka – 2009. április

2009. április

Az áprilisi felhozatal nem volt túl nagy, de cserébe elég változatosra sikerült, mind stílusokat, mind fejlesztőket nézve. Utóbbi azért érdekes, mert találkozhattunk több kisebb csoport munkájával is, akik kreatív ötleteikkel próbálnak életben maradni a nagyok árnyékában, a mi legnagyobb örömünkre. Némi töprengés után úgy gondoltuk, hogy négy játékot érdemes kiemelnünk a többi közül:

A Braid tavaly már bizonyított Xbox-on, a legtöbb helyen, ha nem is nyert, de ott volt „Az év játéka” szavazásokon, mint lehetséges jelölt. A mondanivalóval is rendelkező platformjáték új alapokra helyezte a stílust, az időmanipuláláson alapuló feladatmegoldás a mi tetszésünket is elnyerte.

Chris Taylor játékában, a Demigodban megtudhattuk, hogy félistennek lenni jó dolog, legyőzni a többieket és teljes értékűvé válni pedig még jobb. Bár a tesztelés pillanatában még tartalmazott csúnya bugokat, ezek biztos javítva lesznek patchek által, így csak az egyjátékos mód gyengeségei csökkentik a készítők érdemeit. Multiban viszont kötelező darab a stílus szerelmeseinek.

Riddick rajongók az Assault on Dark Athena-ra kaphatták fel a fejüket, bár már annyi videó jelent meg a játékról, hogy túl sok meglepetés nem érhetett senkit. Ettől függetlenül a régi Escape from Butcher Bay új köntösben nagyon jól sikerült, és a plusz küldetéssorozat is egész hangulatos, ha nem is annyira, mint az alap.

A legjobban azonban talán mégis a Zeno Clasht vártuk, hiszen nagyon érdekes atmoszférát ígért, és nem is okozott csalódást. A szürreális világban játszódó történet érdekes végkifejlettel kecsegtet, reméljük sikeressé válik a játék, mert egy ilyen kis csapatnál ezen múlik, hogy lesz e folytatás vagy ez volt az első és utolsó a sorban.

Nem is maradt hátra más, csak a nyertes kihirdetése, de előtte kitérnénk az előző havi eredményekre. Mi az Empire – Total War-t jelöltük meg nyertesnek, ám a fórum alapján úgy tűnik a HawX elég sok embert vonz. Örömteli látni, azt hittük, hogy nincs sok rajongója a stílusnak. Ebben a hónapban is komoly viták folytak arról, hogy mi érdemli meg a legjobban, hogy kiemeljük a többiek közül. Végül a Braid és a Zeno Clash versenyéből utóbbi került ki győztesen, nehéz választás volt.

Olvasói szavazás

Természetesen ebben a hónapban is van Olvasói szavazás, és most már a fórumba sem kell belépni hozzá, így bíztatunk mindenkit, hogy tegye le a voksát a számára szimpatikus játékra. Lássuk a szavazás alapján milyen arányokat érnek el az áprilisban megjelent játékok!

[vote id="4" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Kapcsolódó cikkek:

Afro Samurai (PS3/X360)

Braid

Company of heroes – Tales of Valor

Dark Sector

Demigod

Flock!

The Chronicles of Riddick – Assault on Dark Athena

Stalin vs. Martians

The Godfather II

Zeno Clash

(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Előzmények:

A hónap (PC) játéka – 2009. március

A hónap (PC) játéka – 2009. február

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward