Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Company Of Heroes: Tales of Valor

 • Dátum | 2009.04.25 12:44
 • Szerző | vandread
 • Csoport | JÁTÉK

A Relic Entertainment valóságos aranybányának számít a stratégák körében. Annak idején már az első, Homeworld névre keresztelt alkotásuk is rengeteg dicséretet kapott, így nem is meglepő, hogy később a Warhammer 40000 sorozat is méltó helyet kapott a valaha készített legjobb RTS-ek listáján. Számomra is inkább ezzel az alkotással váltak ismertté az alkotók. Akkoriban hihetetlenül részletgazdag látványvilágot nyújtott űrgárdistáink harca az idegenekkel, ahogy egymást püfölik lánckardokkal, fejszékkel vagy mikor az orkok gyilkos konzervdobozra keresztelt harci robotja kapta el az embereket és dobálta szét őket a szélrózsa minden írányába. A felsoroltak mellett számomra még azzal váltak vonzóvá alkotásaik, hogy nem a szokásos C&C játékstílus szerint folyt a küzdelem egymással – ércgyűjtőkocsik termelték nekünk a pénzt – hanem előálltak egy teljesen újszerű írányítással, taktikázási lehetőséggel, amely visszatekintve igencsak sok elismerést könyvelhet el. Így aztán a sikereken felbuzdulva 2006-ban új vízekre evezett a készítőgárda és kísérletet tett a már sokak által bemutatott második világháborús téma meglovagolására. Úgy tűnik a srácok ekkor sem lőttek mellé, mert azóta két kiegészítő is érkezett a már lerágott csontnak mondható kategóriában. Ezekből a második ebben a hónapban került a polcokra, úgyhogy lássuk a medvét. 
 
A harmadik birodalom visszavár
 
Ismételten megtapasztalhatjuk történelmünk legsötétebb időszakát a szövetségesek és a németek oldalán egyaránt. Rengeteg ígéretet kapott a rajongótábor arra, hogy az új rész még több élményben fogja részesíteni az érdeklődöket: lesz három új kampány, színes egységfelhozatal, feljavított grafika akár Directx 10-es támogatással is, három teljesen új stílust és taktikázást megkövetelő játékmód multiban és a csúcsígéret, „Direct Fire” opció a páncélosokhoz. A felsorolást tekintve beláthatjuk, hogy igencsak grandiózus tervnek tűnt egy ilyen expanzió amely nem ígényli még az alapjáték vagy az első add-on feltelepítését sem.
Ez tiszta 40-es évek...
 
Elsőként szót ejtenék az új kampányokról, amelyekről finoman szólva is azt kell mondanom, hogy a fiúk nem erőltették meg nagyon magukat. Az átvezető videók ígényesen rajzoltak ugyan, de engem zavart az, hogy gyakorlatilag nagyrészük csak állóképeket mutat. Narrátorok mesélik el történetüket, mi meg közben tátott szájú németeket, vagy amerikai katonákat látunk, melyek madárijesztőkhöz hasonló pózban állnak és közben megy a párbeszéd. Persze rámondhatjuk erre, hogy mint mesélés ez külön hangulatot ad a sztorinak, de akkor mivel magyarázzuk azt a tényt, hogy a párbeszédeken kívűl a többi történés„élő” (repülnek a bombázók, háttérben tankok vánszorognak)? Valószínűsíthető, hogy nem volt kedvük olyan animációkkal bajlódni a készítőknek, mint szájmozgás és egyéb apró részletek, ez viszont már előre sejtette azt is, hogy nem lesznek nagy durranások a küldetések.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2009. 07. 18. 14:18
  én egyszer tapasztaltam ilyen HL2-vel, nem tudtam továbbmenni egy részen, ahol semmi sem volt előttem. le is töröltem... aztán később feltelepítettem újra, eljutottam ugyanoda és láttam, h ott fal volt és az egyik sarokba kellett volna elmászni....
  so, ha van egy külön vinyód...
 • 4.
  2009. 07. 18. 13:20
  nem easy-n hanem az oktató oálya... am semmi...

  a videokártyával semmi gond elvileg jonak kéne lenni... ha változtatom a felbontást vagy más paramétereket akkor se változik semmi....
 • 3.
  2009. 07. 18. 08:00
  easy-n játszol? <img src= (bocs)
  esetleg vidkari driver frissítés? táp? ha állítod a felbontást, egyéb paramétereket?
 • 2.
  2009. 07. 16. 11:58
  Hello. Megvettem a játékot de lenne egy problémám. Amikor elkezdek jétsazni nem látok egy csomó épületet, de ez a kissebbik baj mert a nagyobb az, hogy az egységeket se látom. Egy egységet se látok és igy elég érdekes játszani. Ha valaki tudja mi a probléma kérem irja meg köszönöm.
 • 1.
  2009. 05. 27. 13:19
  VISSZA A CIKKHEZ

  Bizonyára te egy okos ember vagy mert az elemzésed jó és jól is írtad le a mondani valód. De! Ezt most nem sértésből mondom de te nem sokat értesz a II. világháború hoz. Ezek a hősök nevezzük így őket..... Pl: Michael Wittman a német tigris harckocsizó 141 tankot megsemmisített. Vagyis neki 1-2 ellenséges amerikai harckocsi semmiség volt...És volt egy német mesterlővész Matthäus Hetzenauer aki 345 embert ölt öt csak 4 ember előzi meg oroszok és finnek akkik oylan 400 embert öltek na és akkor ne is beszéljünk a minden féle egyébb hősökröl akik eltüntek a homályban. Szóval hősök "háburús" mindig is voltak és lesznek is.. Ezek az átvezető nagyon jók lettek és volt vele munka rendesen (szerintem) Amiben visszont egyet értek veled ,hogy különsöen újj dolgok nincsnek benne és gondolom majd kapjuk a gigás patcheket... Én még csak tervezem azt ,hogy megvesszem még csak 1szer probálltam.