Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

The Godfather II: Egy "feminista" játék...

 • Dátum | 2009.04.27 09:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Nem sok olyan nagy marketingkampánnyal megtámogatott játékkal volt dolgom eddig, mint amilyen a The Godfather első része volt (hát persze, hogy az EA-től). A cégóriás mindent bevetett a siker érdekében: botrányt kavartak (a hírhedt Coppola-EA harc), élete utolsó éveiben zaklatták Marlon Brandot, és olyan képeket adtak közzé a next-gen konzolokra megjelenő változatról, hogy mindenki az állát kereste. Aztán megjelent a játék, és nem történt semmi. A konzolos kiadás késett is és nem is lett szebb, a PC-s változat meg a "szódával elmegy" kategóriába került. Máig tartom, hogy Mario Puzo történetének megcsúfolása volt a játék, ám ennek ellenére fenntartom a véleményem, hogy bizony nem volt rossz. Sőt, arra, hogy szórakozzon vele az ember egy álmos hétvégén, bőven megfelelt, s mivel az EA ért a népszerűsítéshez, tudható volt, hogy jön a folytatás. Most elérkezett hozzánk a The Godfather II, és ugyanaz a helyzet állt elő, mint az első rész esetében: elmegy, elmegy... de ott a GTA IV, és már az első Keresztapa is jobb volt.

Igen, Michaelnek nem tett jót a botoxos kezelés
Igen, Michaelnek nem tett jót a botoxos kezelés

"Azt az ajánlatot nem lehetett visszautasítani."

A történet a filmet követve Kubában indít, ahol is megismerhetjük a játék főszereplőjét, Dominicot. Ha túltesszük magunkat azon az aprócska nüánszon, hogy Dominic a sztori szerint egy fontos tagja a Corleone családnak, s ennek ellenére a könyvben vagy a filmben nyomát se látjuk, egész jól fogunk szórakozni az amúgy ezer sebből vérző történeten. Antihősünket éppen főnökké léptetik elő, mikor is kitör a kubai forradalom, és a maffiát minden erejével támogató kormány megbukik. Innét utunk New Yorkba vezet, ahol is a film és a könyv eseményeit élhetjük majd át, egészen különös perspektívából. Az ötlet nekem már az első Keresztapa-játéknál is tetszet, ám míg ott "csak" sok fehér folt maradt, addig itt egyenesen hófödte lesz a terep. A filmből nem sok ismerős arccal találkozunk majd, lévén hogy a színészek legtöbbje nem vállalta a digitális szereplést. Bizony, minden idők legkarizmatikusabb gonosztevőjének megszemélyesítője, a színészóriás Al Pacino sem állt kötélnek, így Michael Corleone néven egy selyemfiú tetszeleg majd a történetben. Tovább ront a dolgon, hogy ezúttal a filmből ismerős jelenetekkel sem igen fogunk találkozni, így marad a játék történetszála. Persze ez önmagában még nem lenne baj, de nem nyújt semmi különöset, a Keresztapa filmek hangulata pedig nyomokban sem érhető tetten.

Dominic ért a nők nyelvén...
Dominic ért a nők nyelvén...

Nem igazán tartozik a történethez, de nekem nagyon nem tetszett, hogy a játék küldetései alatt több alkalommal nőkkel is erőszakoskodni kellett. Nem vagyok erkölcscsősz, én is szeretem a durva játékokat és a véres akciót, de mikor arra kér a program, hogy "Üsd a boltvezető nő fejét az asztalba, mert az a gyenge pontja!"... Nos, valahogy nem nyeri el a szimpátiámat. Ha csak egyszer-egyszer fordulna elő, még azt mondanám oké, de sajnos elég sokszor van ilyen a játékban. Ennek okára nem nagyon jöttem rá, ki tudja, talán nőgyűlölő volt a designer.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 12.
  2010. 07. 15. 09:00
  Auchen:
  "területfoglalás szórakoztató, az arcok inkább szépek, a küldetések nagyon jók, az autóirányítás meg egy álom ,tartom magam a 90%-nál"

  "területfoglalás szórakoztató" - csak az van benne területfoglalás és baromira monoton

  "arcok szépek" - Michael Corleone a cikk elején bemutatott képen mit ne mondjak fantasztukus(an) pixeles

  "küldetések szórakoztatók" - lásd. területfoglalás szórakoztató

  "autóirányítás egy álom" - rossz álom...

  Mindent összevetve jók benne a robbantások meg tomygunnal szitává lőni az ellenfeleket az jó de az irányítás katasztrófa mind gyalogosan mind autóval és monoton...jah meg a rémunalmas beszélgetéseket nem lehet kinyomni
 • 11.
  2009. 07. 22. 01:15
  Az autó irányítás valami katasztrófa! Ha nem siették volna el a játékot, és rászánnak még egy évet, akkor más lenne.
  Képzeljük csak el milyen lenne a játék Need For Speed Undercoveres irányítású kocsival menni, meg Mafia 2 kinézettel. (Igaz még nem jelent meg)
 • 10.
  2009. 05. 01. 18:46
  Nekem egy 8800GS-en 1280x1024 max bealitas mellet elsimitasal 28 fps ala nem eset...
 • 9.
  2009. 04. 29. 18:18
  az első missziónál amikor meg kell fenyíiteni a boltost vagy kit
  átütöttem a csávót egy ajtón (bug?) amit aztán nem lehetett kinyitni <img src=
  jó játék....
 • 8.
  2009. 04. 29. 16:23
  Egy szóval nem mondtam hogy nem lehet,csak már nagyon unalmas..

  Egyébként tényleg az autók már-már zavaróan rondák,irányításuk sz@r,de a robbanásokon csodálkoztam,hogy milyen szépre sikerültek..Terület foglalás a felbérelt emberekkel nagyon ott van! Nem értem miért nem tudták az egész játékot színvonalasabbra megcsinálni.Viszont tényleg vannak benne jó dolgok,amik miatt összességébe,nekem bejött a játék!
 • 7.
  2009. 04. 29. 15:04
  Auchen: még jó h nem te értékelsz...a GTA 4 grafjával összevetni nevetséges, főleg úgy hogy szemmel láthatóan low beállításokkal toltad 10-es látótávolság mellett...szebb textúrák? Néha az volt játszás közben az érzésem mintha vki lehányt volna mindent olyan ocsmány volt, a belső terekről nem is beszélve...na ismerjük el, nagyon nem az erőssége a látvány ezt még a hardcore nem-látok-nem-hallok fanok is elismerhetik...
  Viszont a játék tele van egész pofás öteletekkel, amik nálam megértek egy végigjátszást és egy erős átlagba szvsz belefér...

  Bosco: már miért ne lehetne két, hasonló alapokra épülő sandbox cuccot összehasonlítani látvány terén?

  Cikkhez: nem csak két város van hanem három...
 • 6.
  2009. 04. 28. 23:49
  Kezd unalmas lenni hogy mindent a GTA4-hez kell hasonlítani.

  Nekem is tetszett ez a játék.Az elején "elmegy" kategóriába volt,de amikor már például több emberrel mész a harcba az nagyon ott van.

  1 óránál mindenféleképp többet kell vele játszani.
 • 5.
  2009. 04. 28. 19:17
  bárki mond bármit nekem nagyon tetszik ez a játék, nekem a A Keresztapa hangulatot tökéletesen, grafika nem tudom miért lenne rossz, szebbek a csillanások a kocsikon mint a GTA IV-ben illetve szebbek a robbanások ill. meg a textúrák is, nagyobb látótávolság is, területfoglalás szórakoztató, az arcok inkább szépek, a küldetések nagyon jók, az autóirányítás meg egy álom ,tartom magam a 90%-nál
 • 4.
  2009. 04. 27. 16:58
  Szerintem nemérdemli meg a 68%-ot, bár lövöldözni jó benne,mondjuk az nemtetszett hogy van kb a ház elött úgy 15 rendőr, bemész a házba azt kijössz 1 sec múlva és már 1 rendőr sincs, persze a rendőrkocsik ottvannak meg a fegyverek is<img src=
  Gondolom nemvolt kedvük kocsikázni a rendőröknek
  Szval ez 1 nagy "Bug"
  Amúgy a kocsik irányítása siralmas , pont olyan mint az első részben
  A grafika annyira nem szörnyű, de 2009-hez képest már nagyon gyenge
  én 50%-ot adnék neki, mert haverral jó jáccani<img src=
 • 3.
  2009. 04. 27. 15:17
  Fél óra után töröltem. Játékmenet gagyi, gépigény hatalmas ahhoz képest ahogy kinéz, ez még játéktermi automatába is kevés.
 • 2.
  2009. 04. 27. 14:14
  Na ez szerintem ne ma GTA4hez kell hasonlítani, hanem maximum a Vice Cityhez! Annyira siralmas, hogy ami így néz ki még zabálja is a gépet. Optimalizálva menne vagy 150FPSsel. Na mindegy, látom ezzel sem kell játszani.
 • 1.
  2009. 04. 27. 12:56
  VISSZA A CIKKHEZ

  de utáltam amikor elmentem a megadott helyre (vagy negyedszer) az adott családból kiiktatni az emberkét - és nem elég hogy ha nem megfelelően nyírom ki, akkor várhatok amíg újra felépül - hanem még rádobott néha egy lapáttal: látom az emberem, készülök hogy elintézem és egyszerűen eltűnt. néztem a listát, kiírja hogy az illető éppen kubában támadja a kaszínómat... na de uninstall gyanús volt...

  szvsz tényleg nem adja vissza a godfather feelinget, meg bandát a san andreasban is lehetett toborozni...
  nálam ez egy erős 50%-ot kapott volna...