Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Stalin vs. Martians - A cím magáért beszél

 • Dátum | 2009.05.06 12:24
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Érezte már magát komplett hülyének a Tisztelt Olvasó? Úgy értem, igazán. Mikor fogalma sincs, mi folyik körülötte, és csak áll, mint a faszent, várva, hogy valaki végre tiszta vizet öntsön a pohárba. Ismerős a helyzet? Nem? Nos, akkor nincs más hátra, mint kipróbálni a Stalin vs. Martians-t, és az élmény garantált. Sosem éreztem késztetést egyetlen kábítószer kipróbálására sem, de most az egyszer tényleg kíváncsi vagyok, hogy ennek a játéknak a fejlesztői vajon mit szívtak a design-dokumentáció megírásakor.

Ez a kép magáért beszél...
Ez a kép magáért beszél...

"My name is Ivan, I like you."

Nem, egyelőre nem szedtem be semmit, csupán idéztem a játék katonai egységeinek kedvenc megszólalását. Már eme első mondat is érzékeltetheti, miféle játék a Stalin vs. Martians, de ne szaladjunk ennyire előre, ez még mindig csak a jéghegy csúcsa. Elvileg egy kizárólag online megvásárolható valósidejű stratégiai játékról van szó, ami - műfajában ritka mód - kizárólag a humorra és az ökörködésre helyezi a hangsúlyt. Talán már maga a történet is sokat mondó lehet. Javában dúl a második világháború, mikor is marslakók özönlik el az orosz vidéket. Minden elvtárs példaképe, a csodás Sztálin azonnal a helyszínre rendeli legjobb hadvezérét (azaz minket), és megindul a tisztító hadjárat a hatalmas, vigyorgó fejekből kiözönlő, színes idegenek ellen. Ennyi a játék alapja, és ez nem is fog bonyolódni, mindössze kapjuk a küldetéseket egymás után úgy, ahogy egy átlagos RTS-ben az megszokott.

Igen, azok a vigyori izék a marslakók. Az a gonosz fa pedig... ajjaj!
Igen, azok a vigyori izék a marslakók. Az a gonosz fa pedig... ajjaj!

Minden egyes küldetés sok-sok alfeladatra bomlik, s amint teljesítettük az előzőt, rögtön megkapjuk az utána következőt. A feladatok a lehető legprimitívebb elemekből táplálkoznak, azaz "védd meg a falut", vagy "öld meg az ellenséget", s ezek sziporkázóan megfogalmazott variánsaira kell számítani a tucatnyi misszió alatt. Normális esetben ezt negatívumként értékelném, hiszen meglehetősen fantáziátlan kivitelezés, de a Stalin vs. Martians annyira nem veszi magát komolyan, hogy jelen esetben inkább az RTS-ek kifigurázását gondolom a fejlesztők elsődleges céljaként. S mint paródia, a játék remekül teljesít, hisz a legtöbb stratégia tényleg csak erről szól, legfeljebb szép papírba csomagolva.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2009. 05. 11. 00:26
  [quote]
  Én vitatkoznék, az AOE 1-nek rosszabb a grafikája.
  [quote]


  Az lehet, hogy a grafika rosszabb, de a játékélmény években számolható amennyit a világ játszott/játszik vele mióta megjelent...

  Szal, egy kuriózumról csak szépet, vagy semmit. (=
 • 7.
  2009. 05. 06. 22:13
  Nagyon komoly a teaser<img src= de maga a játék 1 hulladék. <img src=
 • 6.
  2009. 05. 06. 21:28
  nagyon gáz game. <.<
 • 5.
  2009. 05. 06. 19:12
  Loool a diszkós Sztálin trailer pedig a teteje az egésznek. <img src=
 • 4.
  2009. 05. 06. 19:08
  Én vitatkoznék, az AOE 1-nek rosszabb a grafikája.
 • 3.
  2009. 05. 06. 17:43
  meg elég gagyi is a game <img src=

  meg ez a photoshopos marslakó a katonás képN <img src=
 • 2.
  2009. 05. 06. 14:32
  Mondjuk ez már az első trailer-ből is látszott hogy nem teljesen normálisak a fejlesztők. <img src=
 • 1.
  2009. 05. 06. 13:44
  VISSZA A CIKKHEZ

  Kicsit kiégtem.... =DDDD