Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Demigod – A nagy visszatérés?

 • Dátum | 2009.04.23 08:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

A legfőképpen a Total Annihilation című nagysikerű RTS-ről ismert Chris Taylor legutóbbi kiruccanása a játékvilágba meglehetősen halovány eredményt hozott, hiszen a Space Siege című sci-fi akció-RPG vitathatatlanul gyenge darab volt, unalmas, repetitív játékmenettel és semmitmondó sztorival. A Taylor vezette Gas Powered Games legújabb játékukkal, a Demigod című RTS-RPG keverékkel bizonyíthatja, hogy a Space Siege csak egy véletlen kisiklás volt, és képesek ismét hozni a Dungeon Siege programoknál megszokott színvonalat.

Defense of the Ancients, Taylor módra

Mi is ez a Defense of the Ancients (röviden DotA), és miért hasonlítom hozzá a Demigod-ot? A DotA az egyik legnépszerűbb Warcraft III modifikáció, melyből szinte teljesen száműzték a szokványos RTS elemeket, helyükre pedig egy akcióorientált, ugyanakkor taktikus játékmenet került. A szembenálló két csapat tagjait hősök alkották, melyek nem toborozhattak hatalmas hadsereget, hanem a saját varázslataikat, képességeiket használva, csapattársaikkal együttműködve kellett legyőzni az ellenfelet. A Gas Powered Games pedig pontosan ezt receptet nyúlta…vette kölcsön, hogy aztán azt saját ötletekkel kiegészítve, a mai kornak megfelelő grafikával nyakon öntve egy új játékként dobja piacra.

Közreműködésünknek hála felforrósodott a helyzet
Közreműködésünknek hála felforrósodott a helyzet

A program erőteljesen a többjátékos játékmódra lett kihegyezve, ám ez nem jelenti azt, hogy nincs benne egyjátékos mód. Igaz ez csak olyan szinten jelenik meg, mint teszem azt az Unreal Tournament játékokban, azaz a multis játékmódokat próbálhatjuk ki gépi ellenfelek ellen. A Demigod történetének színvonala is körülbelül az említett FPS szintjén mozog. Röviden és tömören: mi egy félistent (demigod) alakítunk, aki ha legyőzi a többi félistent, akkor végül isteni szintre emelkedik. Sajnos a sztori tényleg csak ennyi, emiatt csak arra alkalmas a single player rész, hogy beletanuljunk a játékmenetbe. Pedig biztosan ki lehetett volna találni egy érdekes történetet ehhez a témához is. Még az sem mentség a készítők számára, hogy ez egy multis stratégiai játék, hiszen az ebből a szempontból hasonló World in Conflict bizonyította, igenis lehet lebilincselő sztorit írni ilyen játékhoz is. Visszatérve az egyjátékos módhoz, ezt elindítva két lehetőség közül választhatunk. Vagy egy általunk kiválasztott pályán, a beállított ellenfelekkel és szabályokkal játszunk le egy összecsapást, vagy nekivágunk egy bajnokságnak, ami egy az egyben ugyan az, mint az elsőként felvázolt lehetőség, azzal a különbséggel, hogy itt a gép állítja be a szabályokat és a pályákat. Mivel egy bajnokságban veszünk részt, a győzelemért minden fordulóban pontokat kapunk, végül nyolc kör után az nyer, aki a legtöbb ponttal rendelkezik.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 6.
  2009. 04. 27. 17:02
  Jó játék, csak 1játékos módban nemjó, de multiban fasza
  A többiekkel egyetértek...a Space Siege "bukott"
  Ha van lehetőségetek rá, ezt a játékot próbáljátok ki
 • 5.
  2009. 04. 26. 15:47
  Hát nemtom, mennyiben hasonlít ez a C&C-hez?
  Ha stratégia akkor nálam erről van szó!
 • 4.
  2009. 04. 23. 19:28
  Brundle, én arra gondoltam (és erre a bevezetőben is utalgattam), hogy a Space Siege című izé után tért vissza Chris Taylor.
 • 3.
  2009. 04. 23. 18:07
  Szerintem nagyon izgalmas, látványos és élvezetes játék, csak kevés a hős, és a játékmód. Szerintem egyébként nagyon rendben van.

  Tirexi muszáj neked mindenhova odabarmolni a nyomi gameplayeddel??
  Nem játszol jól, egyáltalán nem, ez már sok játékban kiderült.
  Itt is, computer easy ellen nyomod lol :S

  Na jó arra jó elismerem, hogy aki nem ismeri megnézze a játékot.
 • 2.
  2009. 04. 23. 09:52
 • 1.
  2009. 04. 23. 08:56