A hónap játéka – 2009. november

Az október után a november is elég ütősre sikeredett: Dragon Age Origins, Modern Warfare 2, Assassin's Creed, Ratchet... csak hogy pár fontosabb címet említsünk.

A hónap játéka – 2009. november

A hónap játéka - 2009. november

Nem is kívánhattunk volna szebb folytatást az októbernek, hiszen amit a kiadók nem lőttek el abban a hónapban, azt mind kiszórták novemberben. Ha pedig már folytatások, akkor érdemes megnézni a felhozatalt, kicsit sok a 2-es benne, de amíg ilyen nagy nevek, ilyen jól sikerült továbbgondolásairól beszélünk, addig ezzel nincs is különösebb probléma. Elvégre tegye fel a kezét az, aki kézzel-lábbal tiltakozott egy új Modern Warfare, vagy Assassin’s Creed ellen. Bár vannak, akiknek könnyű a döntés, de úgy gondolom, most azért lesz pár olvasónk, akiknek majd fejfájást jelent, hogy mire szavazzon, mert óriási címek feszülnek itt egymásnak. Nem is húznánk tovább a dolgot, csapjunk egyből a közepébe!

PC

Bár októberben is volt pár gyöngyszem a játékok között, azért PC-s szemmel egyértelműen a november az év végi tűzijáték csúcspontja. Dragon Age, Modern Warfare 2, L4D2 és még egy magyar fejlesztés, a King Arthur is színesítette a hónapot (komoly Samuról nem is beszélve, akit még mindig szeretünk). Főleg az első kettő az, ami kiemelkedik a többiek közül, hiszen saját kategóriájukban „Év játéka” gyanúsak is. Gondolkodtunk, osztottunk, szoroztunk, aztán a többség döntött:

Galéria megnyitása

Igen, jó játék a Modern Warfare 2, és igen, jó eséllyel az olvasói szavazást is megnyeri majd, de úgy gondoljuk ez nagyrészt azért lesz mert FPS, és mint olyan, populárisabb. A Dragon Age viszont több éves fejlesztési idő eredménye és ez komolyan meg is látszik rajta, a BioWare megint nagyot alkotott. A világ mélysége és a lehetőségek sokszínűsége egyértelműen azt bizonyította: itt egy DAO logónak kell szerepelnie. Az RPG-k kedvelői egy új csillagot kaptak, ami megfog és el nem ereszt, a kezdődő DLC áradat és a közösség által létrehozott történetek pedig még rengeteg plusz játékidőt ígérnek. Ráadásul Londonban a magyar csapat nyert a DAO versenyen (biza, legyünk büszkék), úgyhogy ki tudja, talán a Redcliffe melletti csehóban még gulyáslevest is ehetünk majd a tiszteletükre.

[vote id="16" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

PS3

Mivel a PS3-as konverzió nagyon jól sikerült, egy ideig még azon is gondolkodtunk, hogy ide is berakunk egy Dragon Age logo-t, de azért legyőztük a késztetést. Főleg, hogy sok hasonlítgatás után azért még mindig elég egyértelmű: a legjobb platform annak a játéknak a PC. A képet cserébe színesíti az Assassin’s Creed 2 csatlakozása, és egy exkluzív cím, ami az öreg kontinensen átcsúszott novemberre:

Galéria megnyitása

Hogy ez mekkora szerencse volt számára, azt semmi sem bizonyítja jobban, mint a fenti logo. Előző hónapban azért az Uncharted 2 kemény pofon volt a többi játéknak, pedig akkor is dúskáltunk a jóban, így viszont az új Ratchet epizódnak is kijut a rivaldafényből. Játékmenetével, humorával és történetével belopta magát a szívünkbe, akárcsak elődje, így ha még van olyan PS3 tulaj, aki ne ismerné, az legalább egy demo-t kapjon le hozzá, megéri.

[vote id="17" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Xbox 360

Boxon végül két cím maradt a kalapban, az Assassin’s Creed 2 és a Modern Warfare 2. Ez se könnyű döntés, mert megint ott vagyunk, hogy saját stílusán belül mindkettő iszonyatosan jó játék. Még nehezebb is volt dönteni, mint PC-n, de hát ez is csak azt mutatja, hogy ebben a hónapban el voltunk kényeztetve. Végül fogcsikorgatva, ha csak egy hajszállal is, de a következő döntést hoztuk:

Galéria megnyitása

Bár az FPS régebben nem volt kifejezetten konzolos stílus, de a kiadók erősen fáradoznak azon, hogy ez változzon (gondoljunk csak az exkluzív címekre: Halo, Resistance, Killzone, stb.). Végül oda jutottunk, hogy manapság a Box tulajok közül sokkal többen vesznek meg egy Call of Duty-t, mint PC-s társaik. Ráadásul naponta jelenik meg hírek arról, hogy már hány lejátszott óra repült el multiban az új Modern Warfare-rel, úgyhogy végül elégedettek vagyunk döntésünkkel. Azért reméljük Ezio nem látogatja meg sértettségében a szerkesztőséget…

[vote id="18" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Visszatekintő

Előző hónapban konzolos fronton végül velünk értettetek egyet, az Uncharted 2 és a Forza Motorsport 3 nagyon sok szavazatot kapott (de a The Ballad of Gay Tony sem kellett, hogy szégyenkezzen). Az már egy picit meglepőbb volt, hogy PC-n a Borderlands milyen szép eredményeket ért el, de nem baj, mi csak örülünk neki, nem sajnáljuk a fejlesztőktől a dicsőséget. Az Operation Flashpointnak az olvasói szavazáson be kellett érnie az ezüst éremmel.

Kapcsolódó cikkek:

Assassin's Creed 2

Divinity 2: Ego Draconis

Dragon Age: Origins

Dragon Ball: Raging blast

King Arthur

Left 4 Dead 2

Lego Indiana Jones 2

Modern Warfare 2

Ratchet and Clank: A Crack in Time

Serious Sam HD

(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Előzmények:

A hónap játéka – 2009. október

A hónap játéka – 2009. szeptember

A hónap játéka – 2009. augusztus

A hónap játéka – 2009. július

A hónap játéka – 2009. június

A hónap játéka

– 2009. május[link target="_blank" href="/jatekok/a_honap_(pc)_jateka_%E2%80%93_2009._aprilis/433/"]

A hónap (PC) játéka – 2009. április[/link][link target="_blank" href="/jatekok/a_honap_(pc)_jateka___2009._marcius/406/"]

A hónap (PC) játéka – 2009. március[/link]

A hónap (PC) játéka – 2009. február

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap