Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Ratchet and Clank: A Crack in Time

 • Dátum | 2009.12.03 04:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

Hosszas várakozás előzte meg az új Ratchet részt, hiszen anno a Tools of Destruction befejezése legalább akkora kitolás volt, mint amilyeneket manapság a sorozatokban évadzáró részekként láthatunk. Bár megjelent egy mini-folytatás Quest for Booty néven, az alig vitte előre a történetet, így nem igazán elégítette ki a rajongók kíváncsiságát. Pár hete azonban megérkezett a Crack in Time, ami pontot tesz a dolgok végére. Aggódnia azoknak sem kell, akik esetleg lemaradtak volna az előzményről és nem áll szándékukban bepótolni, mert a játékban van egy tömör összefoglaló, amiből kiderül, hogy miért tartunk ott, ahol.

Azimuth generálist az első teaserek után sokan Ratchet apjának hitték
Azimuth generálist az első teaserek után sokan Ratchet apjának hitték

Az új történet ott indít, ahol a Booty abbamaradt. A kis Zoni-k felbéreltek egy doktort, hogy az megjavítsa Clank-et, akire valamiért nagy szükségük van. Azonban naívságuk áldozatává váltak, mert a felkért személy nem más, mint Ratcheték régi ellensége, Dr. Nefarious, akit még az Up your arsenal-ban küldhettünk egy hosszabb űrtúrára, egy aszteroida felületén, remélvén, hogy ez egy pár ezer évig tartó vakáció lesz neki. Nos, mint a képlet mutatja, sajnos nem, és az sem túl meglepő, hogy nem igazán áll szándékában Clank-et megjavítani, viszont szüksége van rá, hogy bejusson a Great Clock (ami az univerzum kellős közepén van, +/- 15 méter) központi irányítótermébe.
 
Qwark segít ha baj van! Vagy nem...
Qwark segít ha baj van! Vagy nem...

Eközben Ratchet még mindig Clank után kutat, immár Qwark kapitánnyal, a helyi hős celebbel, akinek ugyebár nagyobb a szája, mint a képességei, de hát abból kell gazdálkodni, ami van, legalább mi jót derülhetünk a megjegyzésein. A játék két szálon fut, az egyikben (ebből van kevesebb) Clank-et, alias XJ-0461-et irányíthatjuk, ezeken a pályákon jóval több a logikai elem, míg Ratchetnél az akció dominál, és hozzá kerültek az űrhajós részek is. Az alapkoncepció a szokásos, különböző bolygókat fogunk végigjárni kalandozásaink során, ahol haladhatunk a történetben, de a Tools of Destruction-nel ellentétben, itt már nem fix útvonalak kötik össze ezeket (amiket egyszer végig kellett lövöldöznünk). Az univerzum most szektorokra van felosztva, és mindegyikben szabadon repkedhetünk, de csak 180 fokban (tehát olyan mintha egy nagy körlapon mozognánk). A legtöbb űrcsata azonban így megkerülhető, a kötelezőek száma eléggé minimális. Az óriási területek miatt az űrjelenetek messze nem olyan látványosak, mint ToD-ban voltak, ám a szabad útvonalválasztás mellé extraként kapunk négy választható rádióadót, amin különböző számok szólnak. A kalózrádiót mindenkinek ajánlom Rusty Pete műsorai hatalmasak, és akármit hallgatunk, néha be-becsúszik egy reklám Qwark legújabb filmjéről, ami hasonlóan nagy blődség.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 10.
  2010. 07. 27. 18:59
  Lesz 2010-es rész is?????????????????????????????????????????????????????????????
 • 9.
  2009. 12. 18. 05:26
  Ha ezt a sorozatot kiadták volna PC-re is akkor sokkal több pénz lenne a zsebükben... nem vagyok oda az ilyen stílusú játékokért, de ezért képes lettem volna pénzt kiadni. Az első 2 részével játszottam PS2-ön és nagyon élvezetes és hangulatos játék. Sajnos nincs PC-re így hát számomra jelentéktelenné vált
 • 8.
  2009. 12. 06. 19:03
  fgdfhgfhgfjhgjjhg
 • 7.
  2009. 12. 03. 14:52
  Biztosan nem, max a PS2-esek emulátorral. Az Insomniac Sony-s cég, csupa exkluzív cuccot adnak ki
 • 6.
  2009. 12. 03. 14:50
  Én egyszer játszottam még anno valamelyik részével PS2-őn. Lehet tudni, hogy lesz-e PC-n?
 • 5.
  2009. 12. 03. 13:26
  Csak jókat tudok nyilatkozni a játékokról.Az első 3 része meg is van.A többi résszel nem sokat játszottam,asszem csak a negyedikkel,de nagyon üt full HD-ban játszva.
 • 4.
  2009. 12. 03. 12:34
  Ha lenne PS3-mam, akkor biztosan kipróbálnám ezt is
 • 3.
  2009. 12. 03. 12:31
  Már készül az infóbox, ami a cikkek elejére fog kerülni, addig is a platformokat ki szoktuk írni az értékelő mellé, azt áthelyezhetjük az elejére. (most lemaradt, ez az én saram, kicsit késő volt már )
  PC-s játékoknál a gépigénnyel kapcsolatos tapasztalatainkat mindig megírjuk a cikkben, a minimum gépigényes bejelentéseket kár erőltetni, mert a hivatalos infók csak kb. arra jók, hogy ki tud (vagy akar) nagyobbat hazudni.
 • 2.
  2009. 12. 03. 08:22
  Légyszíves írjátok már oda a játékokhoz, hogy mi a műfaja, milyen platformokon elérhető, minimum gépigény, stb... komolyan mondom ez egy nagyon minimális munka lenne, viszont nekünk olvasóknak sokat segítene.
 • 1.
  2009. 12. 03. 08:13
  Hát igen az azért nem nagyon jellemző, hogy ne fogyjanak ki ötletekből a készítők jóval hamarabb, mint egy kilencedik (!!) rész DDD

  Én kb ezekkel (ezzel, meg az elődeivel) fogok kezdeni, amikor PS3am lesz (Na jó persze nem CSAK, de Ratcheték tuti befutók nálam az olvasottak és látottak alapján )