Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

LEGO Indiana Jones 2 - A kalandok folytatódnak

 • Dátum | 2009.11.20 10:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Ifjabb Dr. Henry Walton Jones, kalandor, archeológus, elismert régészprofesszor, a filmvilág Nathan Drake-je, George Lucas egyik legeredetibb karaktere. Harrison Ford főszereplésével négy legendás mozifilm is készült a történetei alapján, sőt a kilencvenes évek közepén az Ifjú Indiana Jones kalandjai címmel még tévésorozatot is kapott. Indy megszállott kincsvadász, ám messze van az idealizált, megsebesíthetetlen, kőarcú hősöktől, ő sokkal inkább a nép példaképének tekinthető, ugyanolyan esetlen és halandó ugyanis, mint bárki közölünk. Tévedésekbe esik, elcsavarja a fejét a szerelem, csapdába csalják, de a messze földről híres szerencséje épp úgy vele van mindig, mint a névjegyeinek számító barna kalapja, és bőrostora.

Visszatért a hős!
Visszatért a hős!

Hősünk a LEGO Star Wars mintájára 2008-ban saját építőkockás játékot is kapott, a LEGO Indiana Jones: The Original Adventures pedig nem mást dolgozott fel, mint az első három nagy filmet, vagyis az Elveszett frigyláda fosztogatóit, a Végzet templomát és az Utolsó Kereszteslovagot. Nagyjából ekkor jelent meg a mozikban a Kristálykoponya királysága is, mely a játék jelen tesztünkben bemutatott folytatásának, a LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues-nak szolgáltatott alapot és feldolgozandó témát.

A központ, ahonnan kalandjaink indulnak
A központ, ahonnan kalandjaink indulnak

A Kristálykoponya királysága egészen pontosan 1957-ben játszódik, a történet pedig egy legendás ereklye felkutatása és megszerzése körül forog. Egy 51-es körzetben történt atombombás incidenst követően Indiana Jones a messzi Peruban kezdi meg Akator koponyájának utáni kutatását, a dolog viszont nem könnyű, hiszen a leletre a világhatalmi terveket dédelgető nagy Szovjetunió is igényt tart. Az oroszok ráadásul úgy hiszik, hogy a koponya egy földönkívüli életforma hagyatéka a bolygónkon, és természetfeletti erőket rejt magában, ezért egy egész hadsereget vetnek be a megszerzéséért. A harc megkezdődik, Harold Oxley professzor nyomait követve Indy megtalálja a koponyát, de pechére nyomára bukkannak a kommunisták, és még a társa is elárulja őt. A cselekmények aztán egy ősi templomnál igazi Spielberges végjátékban bontakoznak ki, ahol fény derül a koponya titkaira is. De pontosan mi is vezetett a fináléig? Ha valaki lemaradt volna a tavalyi év egyik legnagyobb mozifilmjéről, akkor most néhány sárgafejű LEGO ember segedelmével bővítheti a popkulturális ismereteit, a játéknak viszont csak azok fogják minden másodpercét élvezni, akik rajongói is a sorozatnak.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 12.
  2010. 11. 08. 18:04
  Remélem még látogatja valaki ezt a topikot mert lenne egy problémám. Amikor rámegyek hogy start story akkor ugye bejön a térkép. megy a piros csík és amikor odaér 1 másodpercre elsötétül a kép majd újra megjelenik és újabb 1 másodperc után kiírla hogy "hibát észlelt ezért leállt" kérlek segítsetek mert megőrülök.
 • 11.
  2010. 01. 29. 09:28
  hi

  nincs valakinek mentése?
  már majdem meg volt minden pálya 100%-on amikor véletlenül fellülírtuk
 • 10.
  2009. 12. 12. 11:18
  Zöld liánon melyik karakterrel lehet felmászni?
 • 9.
  2009. 11. 29. 22:32
  sziasztok.aki esetleg végigvitte már 1-1részét 100%ra az írjon pls, mert fontos lenne nekem csk 1 sikerült mert a többinél van 1-2 hiányosság de nem tudom hogy mit kell csinálni
 • 8.
  axe
  2009. 11. 23. 17:41
  én sem azér írtam h lerakta 5 perc alatt hanem azér mer nem tudott továbbjutni... amúgy szálló por stb ha nincs is benne de full grafon nagyon szép a grafikája
 • 7.
  2009. 11. 23. 14:43
  Zelbácsinak igaza van. Gyerekeknek szól (ill. gyerekes felnőtteknek), azok pedig nem azt nézik, hogy hogy száll a por, meg hogy csillog a pára. Amit ezzel nyertek az az, hogy a kisebbek egy régebbi gépen is játszhatnak, esetleg apuka munkára szánt laptopján. Mert azon is prímán elfut.
  Autók irányítása eddig is ilyen volt, és nem tudom miért újdonság, hogy lehet őket vezetni. Már az SW-ben is lehetett, és az Indy első részében is. Nem Need for Speed h hátulról nézd!
  Sztem nagyon tuti kis sorozat (Lego Batman annyira nem jött be), és ha ez is olyan mint a többi, akkor nem lesz gáz. Indulok is beszerezni PSP-re Rem. megy a 2000-esemen
 • 6.
  2009. 11. 23. 08:30
  Aaaw, szegény Daks ^^""

  Na akkor most én írok
  Nem voltam sosem egy Indy fan, de ha ezt ugyanazok csinálták, mint a Lego Star Wars - okat, akkor csak jó hangulata lehet, mint ahogy írod is Bár a film ismerete nélkül sejtem, hogy kb negyede annyira érteném a játék poénjait, de a Lego SW-k után lehet, hogy ezzel is teszek majd egy próbát (bár akkor már előbb inkább az I. részével, ott legalább ismerem az első 2 filmet)
  Nem tudom amúgy, miért veszed hátránynak egy LEGO játékban, hogy túl gyerekes DD
 • 5.
  axe
  2009. 11. 21. 23:17
  tesómnak feltettem aztán otthagyta 5 perc után
 • 4.
  2009. 11. 21. 20:59
  Köszönöm Hc Toxic
 • 3.
  2009. 11. 21. 14:38
 • 2.
  2009. 11. 21. 14:28
 • 1.
  2009. 11. 21. 14:14
  Sehol egy komment? Szegény Indy. Szegény Daks.