Shop menü

5G-S KÉZI KONZOL JÖN A RAZERTŐL, SPECIÁLIS SNAPDRAGON CHIPPEL

Több szempontból is érdekes termékkel készül a Razer a hamarosan megrendezésre kerülő RAZERCON-ra.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
5G-s kézi konzol jön a Razertől, speciális Snapdragon chippel

A Razer sok érdekes eszközt kínál már a gamerek számára, de az egyik legizgalmasabb megoldása éppen most készül bemutatkozni. Egy olyan hordozható konzolon dolgozik a vállalat a Qualcommal közösen, ami már az 5G támogatást is biztosítani fogja, és nagy valószínűség szerint igyekszik majd aktívan kihasználni.

Tavaly év végén jelentette be a Qualcomm, hogy gamer eszközök számára indít dedikált rendszerchipet, és most itt van az első eszköz, ami már biztosan a Snapdragon G3x Gen 1-et használja. Egyelőre ennek a chipnek még nem ismerjük minden jellemvonását, de támogatja a Qualcomm összes játékos technológiáját, és kiválóan alkalmas lesz az androidos gaming feladatok ellátására. A Razer pedig elsőként viszi pályára ezt a lapkát.

Galéria megnyitása

Ez utóbbi egyáltalán nem nevezhető meglepőnek, annak ellenére, hogy azért a Razernek eddig még nem sok androidos készülék hagyta el a műhelyét. A vállalat ugyan már csinált okostelefonokat korábban, de azok nem arattak túl nagy sikert, szóval a cég parkoló pályára állította a fejlesztéseket. De már tavaly decemberben kiderült az, hogy a Snapdragon G3x Gen 1 számára a Razer készített fejlesztői alapot, és onnan már egyenes út vezetett ide.

A Razer adhatja ki az első kész terméket is a Snapdragon G3x Gen 1 platformra felhúzva. Jelen állás szerint október 15-én kerülhet sor az eszköz bemutatójára, akkor lesz ugyanis a RAZERCON esemény. A sajtórendezvényen a Razer több újdonsággal is előrukkolhat, de a sztárvendég minden bizonnyal a Razer Edge 5G néven emlegetett kézi konzol lehet.

Galéria megnyitása

A bejelentésben a Razer és a Qualcomm mellett fontos szerep juthat majd a Verizonnak is. A szolgáltató az 5G hálózata révén kerülhet majd kiemelésre, ez ugyanis már egy 5G-s kézi konzol lesz. Borítékolható ezen a ponton, hogy a streaming lehetőségeket is ki fogja emelni a vállalat a rendezvény keretében. Még azt is biztosan tudjuk, hogy az 5G-t a mmWave frekvenciasáv lefedésével együtt fogja támogatni a szerkezet.

Galéria megnyitása

Az 5G használata esetén minimális késleltetés mellett lehet élvezni online játékokat, azt pedig mondanunk sem kell, hogy ez miért előnyös. Itt nem az eszeveszett sávszélesség elérése lesz a fontos, de ebből a szempontból is jól jöhet majd az 5G megléte Vélhetően több streaming platform is támogatva lehet itt, és akár dedikált streamer opciókat is felvonultathat majd az eszköz. Nagy felbontásban közvetítheti majd az ember, ahogy játszik a konzolon, és akár kameraképet is használhat, de ezt most még nem tudjuk biztosan.

Galéria megnyitása

A kézi konzolok általában viszonylag kedvező áron érhetőek el, olcsóbbak mint a hagyományos konzolok. Azt azonban szinte biztosan ki merjük jelenteni, hogy a Razer Edge 5G nem ilyen lesz. Ugyanis a Snapdragon G3X Gen 1 lapka megfizethetőbb készülékbe kerülése óriási meglepetést jelentene. Az 5G-s mobilok java azon az árszinten indul, ahol a legtöbb kézi konzol megjelent korábban, itt pedig amellett, hogy lesz 5G, sokkal több lehetőségre kell számítani.

A RAZERCON keretében mindent megtudhatunk majd az izgalmas termékről, ami kicsit hasonló lehet majd a Logitech G széria keretei között nemrégiben megjelent megoldáshoz a szoftveres képességeket, funkciókat tekintve. Csak éppenséggel lényegesen erősebb hardveres alapokkal felruházva.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére