Shop menü

MEGÉRKEZETT A LOGITECH ANDROIDOS KÉZI KONZOLJA, ÉS A FELHŐRE TÁMASZKODIK

Nem különösebben izgalmasak a hardveres adottságai, inkább a mögötte álló szolgáltatásoknak köszönhetően kínálna remek élményt.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett a Logitech androidos kézi konzolja, és a felhőre támaszkodik

A kézikonzolok piaca nagyon érdekes és sokszínű. A Nintendo Switch sikerén felbuzdulva egyre több ilyen megoldással futhatnak össze a vásárlók, és bizony ebben az esetben egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a különböző termékek egy kaptafára készülnének. Jelen esetben egy olyan megoldással állunk szemben, ami egyedi lesz, legalábbis a teljes hátterét is figyelembe véve.

Galéria megnyitása

A Logitech G CLOUD Gaming Handheld egy olyan recept alapján készült, ami azért nem teljesen új, de az elmúlt időszakban ennyira komplex megvalósítást nem láttunk, mint amivel most szembenézünk. A Logitech a G szériában egy androidos konzollal rukkolt elő, ami nem is rejtegeti az alapokat, hanem inkább megpróbálja a lehető legjobban kihasználni azt. Felállt a támogatók közé a Tencent Games, a Microsoft és még az Nvidia is, de lehet majd rajta használni a Steamet, valamint bármi elérhető a Google Play Áruházból.

Galéria megnyitása

Ahogy a termék neve is kiválóan mutatja, ez egy olyan kézi konzol, ami nagyon erősen épít majd a különböző felhő alapú gamer szolgáltatásokra. A vásárlók használatba vehetik majd a távolról futtatott játékokat a SteamLinken keresztül, működik majd rajta a GeForce NOW, valamint az Xbox Game Pass Ultimate elérése sem ütközik akadályba. AAA címekkel lehet majd játszani hibátlan grafika mellett, már amennyiben megfelelő hálózati kapcsolat is biztosított az eszközhöz. Helyben is lehet futtatni játékokat, ehhez a mezei androidos címek állnak rendelkezésre, és ilyenkor internetes összeköttetés sem szükséges.

Galéria megnyitása

Nem a véletlen műve az, hogy a Logitech ennyire a felhős létre hegyezte ki a készüléket. Egy viszonylag egyszerű hardveres alapokkal rendelkező megoldásról beszélhetünk. Csak Snapdragon 720G található benne, és arról már nem is esett szó, hogy a rendszermemória vagy a tárhely mekkora lett. A termék kiváló fogást nyújt majd, és a minőségérzetre az első beszámolók alapján nem lehet majd panasz. A gombok kiosztása jó, minden játékos kezelőszerv megfelelő helyen található, és ezek kellemes érzést keltenek használat közben.

Galéria megnyitása

A kijelző 7 hüvelykes, IPS technológiás, és persze érintésérzékeny. A felbontása Full HD, és eddig még rendben is van, viszont csak 60 Hz-es, ami annak tükrében, hogy a hasonló árú okostelefonok jelentős része már legalább 90 Hz-es, és itt ez különösen érdekes lenne, mindenképpen egy meglepő dolog. Mobil hálózati modemet sajnos nem kapott az eszköz, pedig az szintén érdekes lett volna. Van helyette 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi, mely kétsávos üzemre képes.

Galéria megnyitása

Sztereó hangszórókkal rendelkezik a konzol, és Bluetooth 5.1 révén vezeték nélküli fülessel is használható lesz, ezen a téren pedig még az aptX Adaptive támogatás is megvan. Szerencsére a tervezők a 3,5 milliméteres jack csatlakozó biztosításáról sem feledkeztek meg, és van egy C-típusú USB is a vázon, amin keresztül ugyancsak lehet akár vezetékes fejhallgatót is használni. A Logitech G CLOUD Gaming Handheld kezeli a memóriakártyákat is, szóval bővíthető, ami jól jöhet azt figyelembe véve, hogy mennyire nagyra nőtt már némelyik androidos cím.

Galéria megnyitása

463 grammot nyom a szerkezet, ami nem csekély, valószínűleg részben a vaskos telepnek köszönhetően lett ekkora a tömeg. 23,1 Wh akkumulátor kapacitás biztosított, és elvileg folyamatos játék mellett képes lesz elmenni akár több mint 12 órán keresztül egy töltéssel, ami pedig elég tisztességes időtartam. Arra is kitért a gyártó, hogy próbált környezetbarát anyagokat használni a készülék tervezése során.

Galéria megnyitása

A Logitech G CLOUD Gaming Handheld 350 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba, de előrendelésben már 300 dollárért is be lehet húzni. Viszonylag kedvezőnek nevezhető ez az összeg, de lássuk be, a hardveres jellemvonásai mellett ennél magasabb áron nehezen tudna labdába rúgni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére