Xperia okostelefonokra érkezett az Android 9.0

Xperia okostelefonokra érkezett az Android 9.0

A Sony az elsők között kezdett ismerkedni az Android Pie operációs rendszerrel, a japán vállalat májustól már a bétatesztelésből is kivette a részét, szóval érthető, hogy jól áll az ilyen fejlesztések terén. Az Xperia XZ3 szeptemberben már az Android 9.0-val a fedélzetén mutatkozott be, most pedig elindult a frissítés a korábbi felsőkategóriás modellek számára.

Az Xperia XZ2 és az Xperia XZ2 Compact okostelefonra is elkészült a végleges Android 9.0, így a felhasználóknál is jelentkezni fog a frissítés OTA módon a következő napokban, hetekben. A Sony az Xperia XZ2-vel tesztelte a Pie névre hallgató főverziót, szóval nem meglepő, hogy ez a készülék az első körben kapja a frissítést, és mivel az Xperia XZ2 Compact pedig ennek a szerkezetnek a kisebb testbe „sűrített” változata, így ebben az esetben is érhető az Android 9.0 érkezése. A szoftverfrissítés a különböző modellek és a régiók között eltérő méretű lehet, de nagyjából 1 GB-ról beszélhetünk mindkét esetben, ami egyáltalán nem nagy, főleg azt is figyelembe véve, hogy ez már a Sony által hozzáadott extrákat is tartalmaz.

Galéria megnyitása

Túl sok információval nem rendelkezünk még az okostelefonok új szoftvere kapcsán, de az biztos, hogy ez magában foglal egy új Sony kamerás alkalmazást, ami a korábbinál több lehetőséget fog felvonultatni. És persze meglesz itt minden újítása az Android Pie-nek kezdve például az átszabott kezelési metódustól és a digitális jóléti fejlesztésektől az adaptív akkumulátoron és fényerőn keresztül a jobb értesítési rendszerig, valamint az App Actions felületig. Még azt is el kell mondani a frissítés kapcsán, hogy a biztonsági csomagot tekintve is előrelépést hoz. Ebben az esetben a felhasználóknak már az októberi javításokkal kell számolniuk, így különösen örömteli a frissítés érkezése.

Galéria megnyitása
Xperia XA2 Plus - ez a modell is biztosan frissülni fog

Mely mobilok kaphatják meg legközelebb a Sony berkeiben az Android 9.0-t? Nos, ha visszatekintünk, a japán alakulat augusztusban kiadott egy frissítési menetrendet – amihez egyelőre tartja is magát. Az alapján legközelebb az Xperia XZ2 Premium esetében indíthatja útnak a Pie alapokra épülő rendszert, majd ezt pedig az Xperia XZ1 és az Xperia XZ1 Compact, valamint az Xperia XZ Premium fogja követni még az idei évben. A következő év elején pedig az említett okostelefonok mellé beállhat majd a sorba az Android 9.0-ért az Xperia XA2 és annak minden egyéb kivitele, gondolunk itt az Xperia XA2 Ultrára és persze a júliusban bemutatott Xperia XA2 Plusra is. Később a Sony más készülékeire is rászabhatja az Android Pie-t, de a további terveiről még nem beszélt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap