Xiaomi: Külön márkává válik a Redmi

Xiaomi: Külön márkává válik a Redmi

A Xiaominak lényegében van már egy almárkája a viszonylag friss Poco, a jövőben pedig már a Redmi is egy elszeparált részleg lesz. Most még nehéz teljesen átlátni a célt, de a jelek szerint hasonló felállás alakulhat majd ki, mint a Huawei és a Honor esetében.

Néhány napja már lehetett hallani pletykák szintjén, hogy a Redmi eszközök körül komoly változás jöhet a Xiaomi háza táján. Most pedig már hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a Redmi külön márkaként működik majd tovább a vállalat égisze alatt. Lei Jun elmondása alapján erre a szerkezeti változásra azért van szükség, mert így egész egyszerűen jobban elkülönülhetnek az eltérő célú fejlesztések. Nem kell majd a szakembereknek egyszerre koncentrálnia például teljesen különálló árkategóriákba szánt eszközökre, nagyobb fókuszt kaphatnak a különböző megoldások.

A Xiaomi úgy fest, hogy ugyanazt a modellt választja majd, mint amit a Huawei alkalmaz. A vállalat nevén, a Mi jelölés megtartása mellett jönnek majd a felsőkategóriás eszközök, amik kiemelkedően jó lehetőségeket és extrákat nyújtanak, a Redmi néven pedig olyan mobilok láthatják majd meg a napvilágot, amik elérhetőek rendkívül széles tábor számára, és a lehető legjobb ár-érték arányt próbálják felvonultatni. A cég első embere a Weibón arra is kitért, hogy a Redmiknél nagyobb hangsúly fog helyeződni az online értékesítésre, e-kereskedelemre, míg a cég boltjainak a polcait inkább a Xiaomi Mi eszközök fogják megtölteni. (Ez szintén hasonlóan van a Huawei/Honor esetében.)

Galéria megnyitása

Kíváncsian várjuk, hogy a készülékpalettán mennyire lesz majd észrevehető a mostani átalakulás. Január 10-én állítólag be fog mutatkozni egy új Redmi, és elképzelhető, hogy már ott tanúi leszünk olyan változásnak, ami korábban nem volt jellemző. Állítólag 48 megapixeles kamerával fog befutni a friss Redmi, ez pedig rögtön eléggé érdekessé teheti az okostelefont. Arról most nem esett szó, hogy mi lesz így a Pocóval, ez különálló marad-e a „megfizethető prémium” vonalon, de mivel a Pocophone F1 elég szép sikert futott be, erre egészen jó esély van.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap