Windows 10 frissítés: teljes képernyős értesítés jön

A frissítést akár azonnal is elfogadhatjuk, de kérhetünk későbbi emlékeztetőt, vagy akár le is mondhatunk a frissítés lehetőségéről.

Windows 10 frissítés: teljes képernyős értesítés jön

A Windows 10 már csak július 29-ig érhető el ingyenes frissítés formájában mindazok számára, akik rendelkeznek legális Windows 7-es vagy Windows 8.1-es operációs rendszerrel, így a Microsoft egy utolsó nagy lendülettel próbálja Windows 10-re csábítani azokat, akik eddig valamiért halogatták a váltást.

Noha a Windows 10 frissítést terjesztő alkalmazás nemrégiben szelídebbé, kezesebbé vált, ám az utolsó értesítő ismét agresszívabbra sikeredett, ugyanis a szoftver teljes képernyős üzenet formájában adja a felhasználó tudtára, most már ideje váltania, ha nem akar lemaradni a lehetőségről. A dizájn kicsit ijesztőre sikeredett, legalábbis átlagfelhasználói szemmel, ugyanis a többség a teljes képernyős értesítést a kékhalállal, illetve az egyéb, rendszert érintő problémákkal kapcsolja össze – erre ráerősít a kék háttér is. Pedig az értesítés a dizájntól és a teljes képernyős tálalástól eltekintve ezúttal „informatív”, ugyanis felhívja a felhasználó figyelmét az ingyenes Windows 10 frissítés határidejének közeledtére, valamint a visszaváltás lehetőségét is részletezi – vagyis a Windows 10-re való frissítést követően 31 napon belül még van mód visszatérni az előző operációs rendszerre.

A Microsoft szerencsére több lehetőséget is felkínál: dönthetünk úgy, hogy azonnal kérjük a frissítést, de kérhetünk későbbi értesítést, sőt, akár három értesítés is érkezhet július 29-g, ha ezt az opciót választjuk. A bal alsó sarokban látható menüpontok között „Ne értesítsen többé” opció is van, ami akkor jön jól, ha egyelőre abszolút nem kérünk a Windows 10-ből.

A Microsoft új gyakorlata érthető, hiszen minél több felhasználót szeretne rávenni a frissítésre azok közül, akik még mindig hezitálnak. Persze az is tény, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyják a döntést, így nem árt őket emlékeztetni, hogy le ne maradjanak – ugyanakkor akinek már a könyökén jön ki a sok értesítő, az újabb próbálkozástól egészen biztosan nem lesz boldog.

Július 29-e után (elvileg) már csak fizetős formában lesz elérhető a Windows 10 – de aki akar, addig úgyis frissíthet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward