Windows 10-es PC-n lehet majd androidos mobilról appokat futtatni

A Samsung és a Microsoft együtt nyújtott előzetest egy remek fejlesztésből a Csatolt telefonhoz köthetően, és ez még idén elkészül.

Windows 10-es PC-n lehet majd androidos mobilról appokat futtatni

A Microsoft már korábban bevezette a Csatolt telefon funkciót a Windows 10 esetében, ami arra szolgál, hogy az okostelefonokat szinkronba lehessen hozni a személyi számítógépekkel, és ellehessen érni például az értesítéseket és néhány egyéb dolgot. És ennek kapcsán kiderült a Galaxy Unpacked eseményen, hogy a jövőben sokkal többre lesz képes.

A Samsung és a Microsoft közösen demonstrálta, hogy a Galaxy Note20 Ultra okostelefont szinte már teljesen egészében kezelték egy laptop képernyőjén keresztül, a Windows 10 operációs rendszer alól. Itt már sokkal többről van szó, mint amit eddig láttunk a Csatolt telefon fejlesztés keretében. Majdnem olyan élményt nyújthat a PC-vel szinkronba hozott mobil, mintha teljesen natívan az okostelefont kezelné az ember.

Galéria megnyitása

Az eszközök összehangolódását követően egy olyan ablak jön fel, amiben balra látható az okostelefon típusa, a különböző menüpontok, valamint a beállítások elérésére szolgáló gomb. Jobbra pedig egy nagyobb felületen már a mobilról áthúzott információk kerülnek. Megnézhetőek az értesítések, üzenetek, de ezek már nem újak, az viszont, ahogy az applikációk futtathatóak, friss fejlesztés.

Galéria megnyitása

Az applikációk szekcióban jól látható, hogy több tucatnyi alkalmazás szerepel. Van ennek a felületnek egy kiemelt része is a kedvenc programok számára, alul pedig minden név szerinti rendezésben szerepel. Az előzetesben előkerül az Instagram, a galéria, amiből a képeket a One Drive-re mentik, látható a WhatsApp, valamint az Outlook, melynél az e-mailbe az okostelefonról, a OneNote-on keresztül szúrnak be egy felvételt. Ezeket az appokat a PC-n maximális kényelemben lehet majd használni, anélkül, hogy a mobilhoz kéne nyúlni. Ha kell, akkor az appokat akár még a tálcára is lehet rögzíteni parancsikonnal, így ezt bármikor egyszerűen meg lehet nyitni, ha a gép közelében van a mobil.

Egyelőre ez a fejlesztés még nincs teljesen kész, de valószínűleg az ősszel már elérhető lesz a széles közönség számára. Addig pedig talán még több információt tudhatunk meg erről. Például az még egyáltalán nem ismert, hogy az applikációk támogatása itt pontosan min múlik majd. Az ugyanis biztos, hogy bármilyen alkalmazás egyelőre még nem futtatható a Windows 10-es számítógépen a kapcsolódó okostelefonról.

Azt sem tudni egyelőre, hogy ez a funkció milyen szinten lesz exkluzívan a Samsung Galaxy okostelefonokhoz kötve. Kezdetben még biztosan csak Galaxy modellekkel fog menni, de meglehet, hogy idővel rengeteg más androidos eszköz is támogatást nyer. A Microsoft is azon dolgozik, hogy saját Android rendszerű terméket dobjon piacra, és szinte biztosak vagyunk abban, hogy a Csatolt telefon szolgáltatásnak ezek az újításai ott is megjelenhetnek, ha a Galaxy készülékek számára biztosítottak.

Az utóbbi időben a Microsoft már teljesen elkötelezett az Android támogatása iránt, elfogadta azt, hogy egyáltalán nem tekinthet erre konkurensként, és jobban jár, ha a Google-t, és például a Samsungot is a partnereként tekinti ebből a szempontból is. Az igazán nagy nyertesei pedig ennek a felhasználók lehetnek, akik például a mostani lehetőséget látva talán úgy fognak dönteni, hogy legközelebb már nem Apple termékekbe invesztálnak, hanem a Windows és az Android irányába fordulnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap