Winampot Androidra? Semmi akadálya

A Google Android névre keresztelt mobil operációs rendszere az okostelefonok piacán rendkívül népszerű, sőt, az x86-os változat kezd feltűnni egyes netbookokon is. Az Android egyszóval egyre meghatározóbb szerepet tölt be a piacon és egyre jobban bővül az Androidra írt alkalmazások köre is: mostantól például Winampot is használhatunk médialejátszásra kedvenc Androidos mobilunkon.

Winampot Androidra? Semmi akadálya

A Google Android névre keresztelt mobil operációs rendszere az okostelefonok piacán rendkívül népszerű, sőt, az x86-os változat kezd feltűnni egyes netbookokon is. Az Android tehát egyre meghatározóbb szerepet tölt be a piacon és egyre jobban bővül az Androidra írt alkalmazások köre is: mostantól például Winampot is használhatunk médialejátszásra kedvenc Androidos mobilunkon.

A Nullsoft által készített Winamp app béta kiadása 2.1-es vagy annál frissebb Android operációs rendszerrel működik és a hivatalos Winamp Blogról származó információk alapján elég jónak tűnik. A szoftver segítségével könnyedén lejátszhatjuk a különböző multimédiás tartalmakat, és arra is lehetőséget ad, hogy USB-n vagy WiFin-keresztül média könyvtárunkat szinkronizálhassuk a PC-n lévő média könyvtárral, ám ennek előfeltétele, hogy az asztali vagy mobil számítógépen jelen kell lennie a Winamp 5.59 béta kiadásának. A lejátszó scrobbling funkcióval is rendelkezik, azaz, ha előzőleg már telepítettük a Last.fm alkalmazást, akkor a lejátszott zenék címeit a Winamp elküldi a Last.fm-nek, amelyek alapján zenei profil készülhet rólunk. A Last.fm-nél ezek alapján az adatok alapján hatékonyabban tudnak dalokat ajánlani a felhasználóknak, ugyanis személyre szabva tudják, hogy az illető mely előadókat szereti. A Last.fm oldalán a Scrobblinggal kapcsolatos gyakran ismételt kérdések között arról is szó esik, hogy az adatok segítségével a személyes ízlésre szabott rádió szolgáltatást is tudnak kínálni.

Scrobbling ide vagy oda, az biztos, hogy a népszerű lejátszó várhatóan sok-sok Androidos számára minősül majd áldásnak, legalábbis abból kiindulva, hogy PC-n mennyire népszerű a Winamp.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward