WhatsApp: szűkült a támogatott platformok köre

Nokia mobiltelefonoknál kell azzal számolni , hogy a továbbiakban nem fognak már támogatást élvezni a WhatsApp részéről.

WhatsApp: szűkült a támogatott platformok köre

A WhatsApp egyik nagy erénye, hogy számos platformon támogatott, olyan eszközökre is elérhető, amire a legtöbb mai kommunikációs szolgáltatás már nem. Viszont ennél a csevegőnél sem tart örökké a támogatás, és mostegy kiöregedett platformnak búcsút int a Facebook irányítása alá tartozó vállalat.

A korábban publikált menetrendnek megfelelően, ettől kezdve nem támogatja a Series 40 operációs rendszert futtató készülékeket a WhatsApp. Ez főleg olyan egyszerűbb Nokia mobiltelefonokon van jelen, amik még az előző érában kerültek a boltok polcaira – ilyen például a Nokia X2-00, a Nokia Asha 210, a 300 és egyebek mellett az Asha 500 is. Néhány Asha modell még dedikált WhatsApp gombbal is rendelkezett, ez egy kiemelt szolgáltatás volt akkoriban. Újabb készülékek már régóta nem kaphatóak az S40-nel, a HMD Global friss feature phone-jai más platformokra épülnek, a Nokia 8110 4G a KaiOS-t eleveníti meg, a Nokia 3310 4G pedig a YunOS-t vonultatja fel.

Galéria megnyitása
Nokia Asha 210

A december 31-ével leállított támogatás egészen pontosan azt jelenti, hogy ugyan még lehet majd használni a korábban kiadott kliensekkel a szolgáltatást, de új embereknek már nincs lehetősége arra, hogy Series 40-et futtató szerkezeteken keresztül csatlakozzanak a felhasználói bázishoz a továbbiakban. És azon sem kell meglepődni a vállalat honlapja szerint, ha idővel alapvető funkcióknak a működése le fog állni, szóval már nem garantált a stabil működés sem. A WhatsApp a hivatalos honlapján részletes leírással szolgál a felhasználók számára arra az esetre, ha szeretnének biztonsági mentést készíteni a csevegési előzményeikről, amíg még gond nélkül megtehetik ezt.

A WhatsApp a Series 40-től való búcsút követően kettő platformnál tervezi jelenleg a támogatás megszüntetését, az egyik az Android 2.3 (Gingerbread) a másik pedig az iOS 4. Ezeket a rendszereket már csak maroknyi okostelefon/táblagép használja napjainkban, szóval nem fog sokakat érinteni a támogatás felszámolása. Ráadásul azt is hozzá kell tenni, hogy ezekben az esetekben csak 2020. február elsejével lesz aktuális a cég döntése. Addig pedig minden bizonnyal még tovább kopik az öreg rendszerek megmaradt felhasználói bázisa.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap