WhatsApp: Sok rendszer esik majd ki a támogatottak sorából

A vállalat megszünteti néhány rendszer szupportját, az iOS-t és az Androidot is érinti a változás.

WhatsApp: Sok rendszer esik majd ki a támogatottak sorából

A WhatsApp elképesztően nagy felhasználói táborral rendelkezik, ami részben annak köszönhető, hogy a szolgáltatás nagyon széles támogatással szolgál. Viszont örökké a WhatsApp sem támogat mindent és rövidesen sokan szembesülhetnek azzal, hogy nem működik tovább megfelelően a program a jól bevált készülékükön.

2020 első felében fogja több platform támogatását is leállítani WhatsApp. Ezt a vállalat egyébként már korábban is jelezte, és még most is van ideje az érintetteknek arra, hogy megtegyék a szükséges lépéseket az applikáció használat érdekében. Sokéves rendszereknek a támogatását számolja fel a WhatsApp, és a cég arra hivatkozva döntött így, hogy ezek már egyébként sem aktívan támogatott megoldások, és bizonyos funkcióknak a működése így nem garantálható.

Galéria megnyitása

A mobilos Windows rendszereknek a támogatását már korábban elkezdte felszámolni a vállalat. És 2019. december 31-ével az összes korábban megjelent, Windowst futtató okostelefon kiesik a támogatottak köréből. A Microsoft rendszerével szerelt eszközökre szabott programon már nem dolgozik tovább a WhatsApp.

Az Android esetében a 2.3.3-as verziótól a 2.3.7-ig még támogatott a WhatsApp, de már nem lehet ezeken felhasználói fiókot létrehozni. 2020. február elsejétől kezdve pedig megszűnik ezeknek a támogatása. Információink szerint onnantól a továbbiakban már legalább az Android 4.0.3-ra lesz szükség a WhatsApp támogatásának a kiélvezéséhez.

Az androidos táblagépekkel szemben általánosan bekeményít a WhatsApp. Innentől nem lehet majd a teljes támogatást élvezni a tabletek esetében, valamint azok a szerkezetek, amik kizárólag Wi-Fi kapcsolattal tudnak az internetre csatlakozni, eleve nem lesznek már tovább támogatva.

Ami pedig az Apple rendszerét, az iOS-t illeti, ott a kilences verziónál lesz meghúzva a támogatás határa. Az iOS 8 rendszert futtató masinák 2020. február 1-től nem részesülnek szupportban. Új fiókot pedig már most sem lehet létrehozni olyan eszközön, amin nincs jelen legalább az iOS 9. A támogatás megszűnése az iPhone és az iPad tulajdonosokat egyaránt érinteni fogja.

Arányaiban nem sok készülékre és felhasználóra lesz kihatással a támogatások felszámolása a régebbi rendszerek esetében, de azért arról szó sincs, hogy nem lesznek olyanok, akik nem érzik majd ezt meg. Több millió okostelefon (és táblagép) van még használatban globálisan, melyeknek a támogatása 2020 elejétől leáll, még ha ez csak a felhasználói bázis apró töredéke is. De hozzá kell azt tenni, hogy még így is a WhatsApp marad az egyik legnagyobb platformtámogatással rendelkező chatprogram.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap