Webes történetekkel bővül a Google Kereső alkalmazása

Az új szekció a felfedező felületén fog megjelenni a felhasználóknál és kiemelkedő vizualitással szolgál majd.

Webes történetekkel bővül a Google Kereső alkalmazása

A Google folyamatosan fejleszti egyebek mellett a szimpla Kereső applikációját is, ami ma már sok jó lehetőséget foglal magába. Az elmúlt években megjelent például benne a Discover lap, amelyen a gépi tanulási rendszer által válogatott tartalmak köszönnek vissza. És most a Discover felületet gondolta tovább és bővítette ki a vállalat.

Megjelent a Google szolgáltatásában a Web Stories terület, ami kiemelt helyen, rögtön a Discover oldal legtetején kapott helyet. És ez nagyon hasonlóan működik majd az alapját tekintve, mint az Instagramnak és a Facebooknak a Történetek funkciója, melyek lényegében a Snapchat által kitalált módon üzemelnek. A lényeg az, hogy itt átmenetileg lesznek kiemelve a tartalmak, és 24 órán keresztül foglalják majd el ezt a területet. Egy nappal a megjelenésüket követően lekerülnek a Web Stories-ból.

Galéria megnyitása

Maga a Web Stories formátum nem új már a Google-nél, ez az AMP Stories alapot használja ki mobilokhoz igazítottan a hírek vizuális közléséhez. Eddig az ilyen összeállítások akkor jelentek meg, ha az ember az érintett témában keresett a Google-ben. Ezentúl viszont a friss Web Stories anyagok láthatóvá válnak a Discover lapon, tehát a Google Kereső alkalmazás legfontosabb kiemelt felületén. Szóval lényegesen nagyobb figyelmet fognak a webes történetek kapni, mint eddig.

Így a Discover lapot nemcsak a szimpla hírek miatt lesz érdemes látogatnia a felhasználóknak a jövőben, hanem azért is, mert izgalmas napi eseményekről olvashatnak. A Web Stories különlegessége, hogy jelentősen épít a jó vizuális megjelenésre, miközben a legfontosabb információkat átadja az érdeklődők számára. Ezáltal magával ragadhatja majd az olvasókat, miközben érdekes új dolgokkal kapcsolatban kerülhet képbe az ember.

Galéria megnyitása

A Web Stories területre olyan kiemelt szerkesztők készítik majd a tartalmakat, akikkel a Google hosszú ideje dolgozik együtt. Ilyen a Vogue, a The Times és hosszasan lehetne még sorolni, mert szerencsére folyamatosan gyarapodik a lapok sora. A Discover lapon egyszerűen oldalra lehet majd görgetni a különböző híreket, cikkeket. És amikor valami érdekes lát az ember, egy érintéssel meg lehet nyitni azt a részletekért.

Jól átgondolt és könnyen kezelhető eszközöket biztosít a Google a szerzők számára a webes történetek összeállításához. És a cég ezen a téren is arra törekedik, hogy a lehető legjobban kézre álljon a felület, ugyanakkor akiknek komolyabb igényeik vannak, egyediségre utaznak, azok akár a kód szintjén is hozzányúlhatnak majd a szerkesztéshez.

Galéria megnyitása

A Google Kereső újítása fokozatosan jut majd el a felhasználókhoz, régióról régióra fog terjedni. Elsőként az Egyesült Államokban, Indiában és Brazíliában kell erre számítani. Minden területen egyeztet a vállalat helyi újságokkal a releváns tartalmak biztosítása érdekében. A vállalat a mobilos platforomok között nem tesz különbséget ebből a szempontból és az iOS-nél, valamint az Androidnál is számítani lehet a Web Stories kiemelésére.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap