VoIP-lehallgatási technikákat vizsgál az EU

A VoIP-beszélgetések lehallgatásának lehetőségeit vizsgálja az Európai Unió Jogi Együttműködési Egysége, az Eurojust.

VoIP-lehallgatási technikákat vizsgál az EU

A VoIP (Voice Over IP) beszélgetések lehallgatásának lehetőségeit vizsgálja az Európai Unió Jogi Együttműködési Egysége, az Eurojust.

Olaszország vezetésével készül az európai-alkalmazhatósági tanulmány, tudtuk meg a hétvégén. Az olasz kormány nyugtalanságát fejezte ki, miszerint szervezett bűnözők valamint fegyver- és drogkereskedők a VoIP-hálózatok, például a Skype használatával megkerülhetik a könnyen lehallgatható hagyományos telefonhálózatokat, ezért szorgalmazza a tanulmány elkészülését.

"Az internetes telefonálások lehallgatásának a lehetősége nélkülözhetetlen eszköze lenne a nemzetközi szervezett bűnözés elleni küzdelemnek Európában és azon túl." - közölte Carmen Manfreadda, az Eurojust olasz tagja. "A mi célünk nem az, hogy megakadályozzuk az átlag felhasználót a VoIP-hálózatok előnyeinek kihasználásától, hanem hogy meggátoljuk a bűnözőket attól, hogy törvénytelen cselekedeteiket Skype-on és hasonló hálózatokon szervezzék meg. Az Eurojust minden tőle telhetőt megtesz, hogy koordinálja és segítse az együttműködést a tagországok között."

Manfredda és az Eurojust olasz része fogja vezetni a vizsgálatokat az olaszországi nemzeti mafia-ellenes igazgatóság kérésére. Az Eurojust közleménye szerint azt vizsgálják, hogy "hogyan lehetne túllépni az internetes telefonhálózatok lehallgatásának jogi és technikai akadályain figyelembe véve a számos adatvédelmi szabályozást és polgári jogot."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward