Vizuális keresőt kapott a Bing

Vizuális keresőt kapott a Bing

A Microsoft folyamatosan próbálja felvenni a lépést a Google-lel a kereső szolgáltatás tekintetében. A Bing a legújabb fejlesztések eredményeként most egy újabb területen tudta valamelyest csökkenteni a hátrányát azzal, hogy már a kamera használatával is lehetőséget biztosít a keresésre.

A redmondi alakulat az okostelefonokon veti be a vizuális keresési lehetőséget először, és egyszerre több felületen is megjelenik ez. A felhasználók alkalmazhatják majd az új funkciót a különböző tárgyak, esetleg személyek felkutatására a Bing saját alkalmazásából – ami az Androidra és az iOS-re is elérhető –, a Microsoft Launcherből (ez nincs iOS-re), valamint az androidos Microsoft Edge böngészőből is. A későbbiekben pedig az iOS-re szabott Microsoft Edge is megkapja, és végül a Bing.com honlapon is felbukkan majd az újítás.

Galéria megnyitása

No, de nézzük, hogyan működik ez az újítás. A Microsoft a Google-höz hasonlóan tette elérhetővé a vizuális keresőjét, ami azt jelenti, hogy a keresősávban van egy kamera ikon, és ezt kell megérinteni az eléréséhez. (A Bing app esetében egy kicsit más lesz a helyzet, ott a kereső és a mikrofon ikonja mellett tűnt fel a kamera piktogramja, ezt kell megtapintani a képi kereső használatba vételéhez.) Ekkor automatikusan a kamerára vált az adott felület, és máris lehet exponálni. A fotó elkészülését követően lehetőséget biztosít a szolgáltatás arra, hogy a felhasználó kijelölje azt a területet a képén, ami konkrétan a keresendő dolgot tartalmazza. Ha ez megvan, akkor már csak meg kell érinteni a „Search In This Area” gombot a képernyő alján – illetve van mentési opció is. Ezt követően a Microsoft eljárása a gépi látás és tanulás bevetésével elindítja a keresést, és azonnal listázni kezdi a találatokat. A rendszer egyrészt felismeri, hogy mi van a fotón, másrészt pedig hasonló felvételeket is próbál listázni. Amennyiben egy terméket kap lencsevégre a készülék tulajdonosa, akkor vásárlással kapcsolatos oldalakon keres hasonló portékákat a Bing.

Akik korábban használták okostelefonon a Microsoft Edge böngészőt vagy a Microsoft Launchert, azok minden bizonnyal tudják, hogy a keresősávban a hangalapú kereső mellett eddig is volt egy másik opció, a QR-kód olvasó. A mostani újdonság után ez eltűnik, de szerencsére a QR-kód olvasási funkciónak nem kell búcsút mondani, csak bekerül a vizuális keresőbe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward