Shop menü

VISZIK, MINT A CUKROT A GALAXY S23 SZÉRIÁT, KÜLÖNÖSEN AZ S23 ULTRA JÖTT BE

Nagyon szépen nőttek az eladási adatok a kiábrándító szereplést felmutató Galaxy S22 sorozatot követően.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Viszik, mint a cukrot a Galaxy S23 szériát, különösen az S23 Ultra jött be

A Samsung nagyon sokat tett azért, hogy a Galaxy S széria eladásait felpörgesse, nem utolsó sorban egészen jó készülékeket tett le idén az asztalra a felsőkategóriában. És nagyon úgy fest, hogy a befektetett munkának megvan az eredménye, mert állítólag sokkal jobban fogynak az idei csúcsgépek, mint a tavalyi Galaxy S22 modellek.

A legfrissebb információk szerint vannak olyan helyek globálisan, ahol majdnem kétszer annyi Galaxy S23-at sikerült mostanra eladni, mint egy évvel ezelőtt Galaxy S22-t. Most egészen biztos, hogy a Samsung vezetése nyugodt lehet a forgalmi adatokat látva, talán még a várakozásaikat is felülmúlja az új SGS-ek szárnyalása. Persze azért nem hozzák a készülékek az iPhone-ok szintjét, és nem is a Galaxy S23 a legnépszerűbb széria a Galaxy S név alatt, de úgy fest, hogy sikerült túllendülni a mélyponton.

A Galaxy S21 és a Galaxy S22 eladások nagyon gyengék voltak, annak ellenére is, hogy a Samsung meglehetősen komoly akciókkal kínálta néha a mobilokat, hogy felsrófolja az értékesítéseket. A keresletélénkítő programokból, különböző akciókból most sincs hiány, de most legalább már nem azt lehet látni, hogy hiábavaló a dolog.

Galéria megnyitása

Már az előrendelések és az első heti értékesítéseket követően az lehetett látni, hogy a Galaxy S23 sorozat bejött, az emberek pedig nem restek kifizetni érte akár a magasabb árat is – mert volt olyan modell, ami drágult. Februárban arról lehetett hallani, hogy 60%-kal nagyobb mennyiségben rendelték elő az újdonságokat, mint egy évvel ezelőtt az elődöket. A különbség pedig a jelek szerint azóta is kitart.

A Galaxy S23 széria a latin-amerikai régióban 1,7-szer nagyobb darabszámban fogyott eddig, mint ugyanannyi idő alatt a Galaxy S22 sorozat tagjai. Európában nagyjából 50 százalékkal adtak el többet az idei felsőkategóriás készülékekből, mint a tavalyiakból, és egészen hasonló a helyzet elvileg a Közel-Keleten is, ott is hozzávetőlegesen 1,5-szeres növekedés történt. Indiában a Samsung sikeresen megelőzte a Xiaomit hosszú idő után így újra piacvezető tud lenni, és ehhez egyebek mellett az is hozzájárult, hogy nagyjából 40 százalékkal sikerült feltornászni a fejlődő országban a Galaxy S-ek forgalmát.

Dél-Koreában régen elérte az 1 milliós példányszámot a Galaxy S23 széria, hamarabb, mint ahogy ezt egy évvel ezelőtt a Galaxy S22-nek sikerült abszolválnia. A jó híreknek pedig még ezzel nincs vége, ugyanis külön öröm a Samsung számára, hogy milyen arányban viszik a Galaxy S23 modelleket.

A Galaxy S23 Ultrából sokkal több fogy, mint a Galaxy S23-ból vagy akár a Galaxy S23+-ból.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Samsung a Galaxy S23 sorozat legdrágább tagjaiból háromszor annyit ad el, mint az olcsóbb készülékekből. Az értékesítési mennyiséget 60 százalékban a Galaxy S23 Ultra teszi ki, miközben az alap Galaxy S23 és az SGS23+ is nagyjából 20 százalék körüli részesedéssel bír a teljes forgalomból.

Az eladási arányok érdekesen változtak. A Galaxy S23 Ultra kirobbanó sikere mellett a Galaxy S23 is lényegesen jobban teljesít, mint amilyen tavaly a Galaxy S22, annak köszönhetően, hogy sokkal élhetőbb konfiguráció lett. A Galaxy S23+ viszont ebben az évben egy kicsit a háttérbe szorult ahhoz képest, hogy korábban mennyire keresett volt.

Galéria megnyitása

A kereslet növekedéséhez egyebek mellett az is hozzájárulhatott, hogy a Samsung ebben az évben az összes régióban Snapdragon rendszerchippel dobta piacra az újdonságokat.

Európában például ez egészen biztos, hogy jelentősen segítette a sorozat sikerét, hiszen az öreg kontinensre eddig mindig az Exynos lapkás eszközök érkeztek, amik a legtöbb esetben elmaradtak a Qualcomm rendszerchipjét használóktól. Kisebb volt valamivel a teljesítményük, de az igazán zavaró inkább az lehetett, hogy hajlamosabbak voltak melegedni, és az üzemidőt tekintve is gyengébben szerepeltek a társaiknál.

Ebben az évben viszont ilyen különbség nincs, mindenki ugyanazt kapja, és ezért a vásárlók hálásak is. A Samsungnál bíztak a jó eredményben, TM Roh, a vállalat elnöke már a bemutatókor arról beszélt, hogy kétszámjegyű növekedés elérése a cél, de a Galaxy S23 Ultra végül még a háromszámjegyűt is összehozta néhol.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére