Visszavonhatóak lettek a Facebook üzenetek

Elkészült a Messenger új üzenettörlési funkciója, ami az összes készülékéről eltünteti az elküldött tartalmakat.

Visszavonhatóak lettek a Facebook üzenetek

Az elmúlt hónapokban többször is szóba került, hogy törölhetőek lesznek az elküldött üzenetek a Facebook Messengerben, és a funkció immáron meg is jelent néhány országban. Túl sok ideje nincs a felhasználóknak arra, hogy meggondolják magukat, és az ellen az újítás sem véd, hogy a másik fél megnézhesse az üzenetet, amíg még nincs törölve.

Ezt a lehetőséget a felhasználók már régóta hiányolták a Messengerből, de a vállalat végül nem azért építette be az applikációba, mert az emberek kedvében szeretett volna járni. Inkább csak egyfajta tűzoltásra szolgál ez a lépés. Az év elején kiderült, hogy bizonyos kiemelt felhasználóknak, például Mark Zuckerbergnek lehetősége van törölnie az elküldött üzeneteit visszamenőlegesen is, és ilyenkor nemcsak Zuckerberg fiókjában nem szerepelnek többé a tartalmak, hanem a fogadó félnél, feleknél sem. Ilyenre az átlagfelhasználóknak egyáltalán nem volt módja korábban, és nagy port kavart a dolog, hogy bizonyos személyeknek kivételes lehetőségeket biztosít a rendszer. Most ezért a Facebook már mindenkinek nyújt törlési opciót az üzeneteknél, azonban ez azért közel sem úgy néz ki, mint ahogy az Zuckerberg esetében volt.

A Messengerben a hétköznapi felhasználóknak sajnos csak egy bizonyos ideig lehet visszavonni az elküldött üzeneteket. Ráadásul meglehetősen szűkös időkeret van arra, hogy meggondolják magukat az emberek, legfeljebb 10 perccel a küldést követően lehet törölni az üzeneteket; azok az elküldött tartalmak, amik ennél tovább vannak a beszélgetésben, már nem semmisíthetőek meg úgy, hogy minden féltől eltűnjenek. Összehasonlításképpen a WhatsApp esetében egy órája van a felhasználóknak arra, hogy töröljék az elküldött üzeneteiket. Megjegyezendő, hogy ennek a funkciónak a bevezetése nem azt jelenti, hogy az üzeneteket késleltetve kapná meg a fogadó, szóval az ellen nem lehet tenni semmit, hogy a másik fél időközben ne elolvashassa el. Új funkció ide vagy oda, továbbra is érdemes inkább jól megfontoltan írni a beszélgetőpartnernek, de persze egy szimplán félrement üzenetnél ez így is jól jöhet.

Galéria megnyitása

Kiderült, hogy a Facebook egy rövid ideig még meg fogja tartani azokat az üzeneteket, amiket a felhasználó 10 percen belül töröl mindenhonnan.

Erre azért van szükség a vállalat elmondása alapján, mert így lehet megakadályozni azt, hogy valaki zaklatásra használja a lehetőséget. Amennyiben a beszélgetésben résztvevő egyik fél jelenti a másikat, akkor a Facebook a törölt üzeneteket is meg tudja nézni a vizsgálat során. És azt is el kell mondani a funkció kapcsán, hogy a kitörölt üzenetek nem múlnak el teljesen nyomtalanul, az ilyen dolognak a helyén ugyanis ott lesz egy sor azzal, hogy a felhasználó visszavonta az üzenetet. Az újítást egyébként nagyon egyszerűen és intuitívan oldották meg a fejlesztők, csak hosszan meg kell érinteni a kívánt üzenetet, rá kell bökni a törlésre, és azt az opciót kell kiválasztani, ami mindenkitől törli az üzenetet.

Galéria megnyitása

A Facebook Messengerben ez a funkció biztosított az Android és az iOS esetében is, nem tesz kivételt a közösségi szolgáltatás. A visszavonási lehetőség Bolívia, Kolumbia, Litvánia és Lengyelország területén próbálható ki először, de fokozatosan elérhető lesz a funkció más területeken is, szóval Magyarország sem marad majd ki ebből.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap