Visszavonhatóak lesznek a Facebook üzenetek

Visszavonhatóak lesznek a Facebook üzenetek

Áprilisban kiderült, hogy a Facebook biztonsági okokból törölte több Messengeren küldött üzenetét Mark Zuckerbergnek és néhány másik rangos pozíciót betöltő személynek. Ez a lépés pedig komoly felháborodást váltott ki a felhasználók körében, arra ugyanis a hétköznapi embereknek nincs lehetősége, hogy az elküldött leveleket mindenhonnan, tehát a fogadó készülékéről is töröljék. Akkor „tűzoltás” jelleggel a Facebook ígéretet tett arra, hogy felhagynak a kivételezéssel, és mindenkinek lehetőséget biztosítanak majd erre. Eltelt fél év, de igazából ez azóta nem valósult meg, most viszont némi előrelépés történhet ebben az ügyben.

Kiszivárgott képernyőmentések tanúsága szerint a Facebook Messengerben hamarosan tényleg felbukkanhat az elküldött üzenetek törlésének a lehetősége. Viszont a jelek szerint egyáltalán nem úgy, ahogy azt eredetileg tette a Facebook korábban Mark Zuckerberg és mások esetében. Szóval egyelőre szó nincs arról, hogy régebbi üzeneteket semmisítsenek meg teljesen a felhasználók. A Jane Manchun Wong által megszellőztetett információ alapján a szakemberek már tesztelik annak a lehetőségét, hogy a felhasználók mindenhonnan törölhessék az elküldött üzeneteiket, viszont erre csak egy bizonyos ideig lesz lehetőségük az elküldést követően.

Galéria megnyitása

A fejlesztés alatt álló androidos alkalmazásban egyértelműen látható az új opció, ami az eddig meglévő „Delete Message” felett jelent meg „Unsend Message” címszó alatt. Az ügy kapcsán a Facebook illetékes szóvivője csak annyit mondott el, hogy a vállalat több fejlesztését is tesztelik, mielőtt a felhasználók számára elérhetővé tennék, hogy amikor kiadják a funkciókat, akkor a lehető legjobb élményt és minőséget nyújtsák. Tehát nem cáfolta a szóvivő, hogy valóban egy ilyen lehetőség bevezetésén dolgozik a Facebook. Az „Unsend Message” opció sokak számára lehet hasznos a meggondolatlanul vagy tévesen elküldött üzenetek megfelelő kezelésében, de tényleg látni kell azt, hogy valójában egyáltalán nem olyan eszközről van itt szó, amivel korábban például Zuckerberg esetében is éltek a biztonsági szakemberek.

Mivel ilyen funkciót igazából már láthattunk más alkalmazásokban is (például a WhatsAppnál, ami szintén a Facebook égisze alá tartozik, de van ilyen a Gmailnél is), így egészen egyszerűen az is elképzelhető, hogy semmilyen összefüggés nincs a mostani fejlesztés és a Facebook áprilisban tett ígérete között. Minden esély megvan rá, hogy egyébként is megjelent volna az üzenet visszavonására szolgáló opció a Messenger alkalmazásban. Azt nem lehet tudni, hogy a jelenleg még fejlesztés alatt álló funkció mikor lesz elérhető mindenki számára, de az borítékolható, hogy az Android és az iOS esetében egyaránt elérhető lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap