Visszatérne a Google a szolgáltatásaival a Huawei eszközökre

Engedélyhez folyamodott az USA kormányánál a Google, hogy kereskedhessen a Huawei-jel.

Visszatérne a Google a szolgáltatásaival a Huawei eszközökre

Amikor tavaly májusban az Egyesült Államok úgy döntött, hogy a Huawei el lesz tiltva minden amerikai terméktől, akkor hirtelen senki nem tudta, mi lesz így a kínai gyártóval. Az ugyanis nyilvánvaló, hogy a mai globális trendek mellett ez szinte elképzelhetetlen következményekkel jár. Akkor az USA úgy döntött, hogy a tiltások bevezetését eltolja, és igazából a végleges döntést azóta is halogatja.

Ez elmúlt hónapokban továbbra sem tisztult ki teljesen a kép, hogy mi lesz a Huawei sorsa, de a vállalat minden eshetőséggel számolva a legrosszabbra készül még jelenleg is. Folyamatosan azon dolgozik, hogy mentesítse a termékeit az amerikai fejlesztésektől. Ezt a fogyasztok elsősorban az okostelefonok esetében érzékelhetik, mivel az Androidtól eltekintve szinte teljesen új szoftveres környezet fogadja ma a vásárlókat egy teljesen friss Huawei eszköznél, mint egy évvel korábban.

Viszont kiderült időközben az, hogy az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma külön engedélyekkel lehetővé teszi amerikai vállalatoknak, hogy mégis a Huawei partnerei maradjanak. Ezen számos cég felbuzdult, és több mint kétszázan folyamodtak ilyen külön engedélyhez tavaly, amiknek az elbírálásról végleges információ még most sincs. Sokan vannak, akiknek a kérelme el lett utasítva, de a Microsoft például már jelezte, hogy neki lett engedélye arra, hogy a Huawei partnere maradjon. És most arról szólnak a hírek, hogy a Google is szeretne zöld utat kapni.

Galéria megnyitása

Sameer Samat, az Android és a Google Play szolgáltatások egyik vezető szakembere hozta nyilvánosságra azt, hogy az USA kormányánál engedélyhez folyamodott a Google, hogy üzletelhessen a Huawei-jel. Arról viszont nincs semmilyen információnk, hogy van-e már döntés az ügyben, és ha igen, akkor milyen ítéletet mondott az amerikai kormány.

Azt nagyon nehéz megmondani, hogy a kereskedelmi engedély kiadása miként befolyásolná a továbbiakban a Huawei sorsát.

Könnyen lehet, hogy a zöld jelzés nem jelentené automatikusan azt, hogy ugyanolyan átjárhatóság lehet a két vállalat között, mintha mi sem történt volna ez elmúlt időszakban. Az USA elvileg az alapján hozza meg a határozatokat, hogy mennyire jelent az adott partnerség nemzetbiztonsági kockázatot. Szigorú feltételeket szabhat akkor is, ha kiad egy engedélyt, ami egyébként is csak átmeneti.

Galéria megnyitása

Továbbá az sem biztos, hogy amennyiben minden mehetne tovább gond nélkül, a Huawei akkor úgy dönt, hogy visszahozza a Google szolgáltatásait a komplett GMS csomag képében. Korábban voltak olyan pletykák, hogy a Huawei-nek már esze ágában nincs visszatérni a keresőóriáshoz. A vállalat talán akkor is a saját útját szeretné már járni, ha nem lenne kötelező neki lemondani például a Play Áruházról. Kíváncsian várjuk az ügy fejleményeit.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap