Virtuális valóságban is elérhető a Chrome

Virtuális valóságban is elérhető a Chrome

A Google mindent megtesz azért, hogy a Chrome böngészőt a lehető legtöbb platformra eljuttassa, és ennek következtében ütötte fel a fejét már a virtuális valóságban is az alkalmazás. A keresőóriás elmondása alapján a funkcionalitás ugyanolyan jó VR-ban is, mintha csak normál eszközön futna.

A Google hivatalos közleményben számolt be arról, hogy a világ legnagyobb népszerűségnek örvendő böngészőjét már a Daydream View támogatást nyújtó készülékeken is igénybe lehet venni, és nyugodtan használható a Lenovo Mirage Solo önálló headsettel is. Az androidos program frissítését követően minden készüléknél megjelenik majd az indulófelületen, ahonnan kényelmesen el lehet majd érni, amikor csak szükség lesz rá.

Galéria megnyitása

A program ugyanúgy lesz használható, mintha csak mobilon futna, van benne gyorsan hozzáférhető kereső, meg lehet nyitni az inkognitót, ha nem akarja a felhasználó, hogy mentésre kerüljenek az előzmények, de persze törölni is lehet a látogatott oldalak listáját, mint a normál applikációban. A szövegbevitel a honlapok címének megadásakor virtuális billentyűzeten vagy hangvezérléssel történhet majd. Feltételezhetően a Chrome böngészőt a legtöbben multimédiás tartalmak fogyasztására használják majd a virtuális valóságban, és senki nem szeretné így olvasni a legfrissebb híreket az iPon.hu hasábjain, de persze a lehetőség mindenki előtt adott lesz akár erre is. Akadnak itt Daydream specifikus funkciók is, ilyen például a „cinema mód”, ami direkt a VR headsethez optimalizált formában nyitja majd meg a támogatott weblapokat.

A felhasználók készüléket is válthatnak a Chrome használata közben, a munkafolyamatokat könnyedén meg lehet osztani a gépek között. Ez azt jelenti, hogy amikor például az ember olvas egy hírt, és abban van egy beágyazott videó, akkor a mozgóképfelvételhez érve egyszerűen felkaphatjuka Daydream View eszközét, és megnézhetjükVR-ban a videót.

Chrome: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap