Shop menü

VILLANYAUTÓKNÁL LÁTOTT AKKUTECHNOLÓGIÁT HASZNÁLHAT A GALAXY S24

A Samsung SDI egy különleges teleppel készülhet az SGS24 széria számára, ami nagyobb kapacitás elérését teszi majd lehetővé.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Villanyautóknál látott akkutechnológiát használhat a Galaxy S24

Már a mobilok vesznek át technológiát a villanyautóktól, legalábbis most az a hír járja, hogy a Galaxy S24 okostelefonoknál ez lesz a helyzet. Egy olyan fejlesztést vehet használatba mobilok keretei között a Samsung SDI, ami nagyobb energiasűrűség elérést teszi majd lehetővé a mostani méret megtartása mellett.

Az akkumulátorok fejlődése közel sem megy olyan dinamikusan, mint ahogy azt sok évvel ezelőtt várták a piaci szereplők. Évről évre azt lehet látni, hogy végletekig optimalizálják a meglévő technológiákat, és minimálisan módosítgatják ezeket, hogy minél többet hozzanak ki belőlük. A legtöbb esetben a cellák kémiájának a megváltoztatásával próbálnak előrelépést elérni, most azonban nem ez a helyzet. A Samsung más irányból közelítve szeretne most javítani a telepen.

A Galaxy S24 széria esetében a vállalat egy a felépítésében módosított akkut fog használatba venni a friss hírek szerint. Ehhez pedig a villanyautóktól merít. Eddig még inkább azt lehetett látni, hogy a járművek követik a fejlődésben a mobilokat, például az infotainment rendszerek és a kamerák terén, most viszont éppen ennek az ellenkezőjét láthatjuk. Egy új rétegelt akkumulátort használhat majd a Galaxy S sorozat jövőre, amihez hasonló került az Audi Q8 e-tronba, és a CATL is fejlesztett már ilyet.

Galéria megnyitása

A villanyautókhoz tervezett telepek persze 100 kWh-nál is nagyobb kapacitásokkal szolgálnak, így ebből a szempontból nem lesznek egy lapon említhetők az okostelefonok erőforrásaival, de a Samsung SDI a felépítést itt hasonló elvek alapján alakíthatja át. Az ágazati értesülések szerint az újfajta rétegelt akkumulátorral a Samsung nagyjából 10 százalékot lesz képes nyerni, miközben a telep legalább olyan biztonságos marad.

Fontos, hogy ez nem feltétlenül jelenti majd azt, hogy a Galaxy S24 Ultra már egy 5500 milliamperórás akkumulátorral kerül majd bevetésre a korábbi modellekben látott 5000 mAh-s telep helyett. Erre vonatkozó információk egyelőre nem láttak napvilágot, és a Samsung igazából egy ilyen fejlesztést többféle módon is hasznosíthat, akár arra is fordíthatja ezt a technológiát, hogy egy kompaktabb terméket hozzon létre, vékonyabb legyen az eszköz vagy újabb komponenst építhet be, hogy ezzel növelje a termékek képességeinek listáját, miközben a mobilok nem lesznek nagyobbak.

Bár a Galaxy 24 bejelentéséig még 9-10 hónap van, egyre többször lehet már pletykákat hallani ennek kapcsán. A mobil fejlesztése a színfalak mögött már biztos, hogy gőzerővel megy, hogy az utolsó hónapokban már a belső tesztekre lehessen koncentrálni. Ami azért fontos, hogy időben kiderüljenek az olyan problémák, amik adott esetben olyan helyzetet idézhetnek elő, mint amit a Galaxy Note 7-nél láttunk néhány évvel ezelőtt. Ott pont az akkumulátor miatt kellett végül a mobilágazat legnagyobb visszahívási akcióját megszereznie a Samsungnak, ami óriási veszteséget jelentett a cégnek mind pénzben, mind pedig presztízsben.

Nem lenne meglepő, ha hamarosan több részlet is kiderülne a Galaxy S24 szériába kerülő akkumulátorról. A kamera kapcsán például már kezd kirajzolódni, hogy mire lehet majd számítani, és tekintve, hogy a Galaxy S23-nál mennyi infó derült ki hónapokkal hamarabb, most is hasonló lehet majd a helyzet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére