Videós reklámok jönnek a Messengeren

Videós reklámok jönnek a Messengeren

A Facebook tavaly júliusban indította el globálisan a Messenger felületén a reklámokat. Ezek teljesen egyszerű, statikus tartalmak voltak, most viszont ezen a téren egy fokkal „feljebb kapcsol” a vállalat. A legfrissebb információk szerint már olyan hirdetések is felbukkanhatnak az alkalmazásban, amik videó alapúak, és ha ez nem volna elég, ezek automatikusan el is fognak indulni, amint a készülék tulajdonosa átgörgeti rajtuk a képet. A videós hirdetések érkezése sajnos nem érheti meglepetésként a felhasználókat, ugyanis a Facebook fő alkalmazásában már korábban felbukkantak ezek. Egyelőre még elvileg csak a fióktulajdonosok egy szűk csoportjának kell ezekkel a reklámokkal számolnia, de innentől csak idő kérdése, hogy ez megváltozzon.

Galéria megnyitása

Az ügy kapcsán a Facebook azt nyilatkozta, hogy a felhasználóknak lehetősége van kezelni a hirdetéseket. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy módjukban állna kikapcsolni, csupán a zavaró reklámokat lehet jelenteni vagy rejteni, de ezeknek a helyére érkeznek újabbak. A Facebook bevételének jelentős része a hirdetésekből származik, az pedig nem titok, hogy a videós felületek révén nagyobb bevételre tud szert tenni a vállalat. És mivel a Messenger is hatalmas felhasználói bázissal rendelkezik, innen is jó pénzt tud felhajtani a vállalat.

Miután a Messengerben egyre több és egyre agresszívabb hirdetések tűnnek fel, nem lenne meglepő, ha a felhasználók elindulnának az applikáció „könnyített” változata felé – legalábbis Androidon, mert iOS-re ilyen opció nincs. A Messenger Lite esetében (egy ideig még) egészen biztos, hogy nem kell ilyen tartalmakra számítania az embereknek.

Facebook Messenger: Android | iOS

Facebook Messenger Lite: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward