Videós AR reklámok a Facebookon

Videós AR reklámok a Facebookon

A Facebook bevételének a jelentős részét a reklámokból befolyó összegek teszik ki, éppen ezért a vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy minél jobb reklámfelületeket hozzon létre. A vállalat most elindította az okostelefonokra optimalizált videós hirdetések tesztelését kiterjesztett valósággal megspékelve, mivel a mozgóképes reklámok állítólag jóval hatékonyabbak a statikus társaiknál.

Az új reklámfelülettel elsőként az Egyesült Államokban találkozhatnak majd a felhasználók, de valószínűleg idővel ledől majd a regionális korlát.Az új videó hirdetések az AR opcióval kiegészülve elsőként ruhadaraboknál, különböző divatos kiegészítőknél, sminkeszközöknél jelennek meg, de simán elképzelhető a későbbiekben más egyéb termékkel is, például akár egy bútorral.

Az AR reklámokat képekkel elsőként a Michael Kors vezette be a Facebookon, ennek a vállalatnak a különböző kialakítású napszemüvegeit próbálhatják fel az emberek. A hirdetés megjelenését követően csak meg kell érinteni a szükséges felületet, és máris a kamera képére vált az alkalmazás, itt pedig azonnal felkerül a felhasználó fejére a virtuális napszemüveg. Ki lehet választani, hogy az adott termékből melyik szín áll jobban, és amikor megvan az igazi, akkor a jobb alsó sarokban rögtön lehet a vásárlást indítani; amennyiben viszont nem tudja eldönteni az érintett, hogy jól áll-e neki az adott fazon, csinálhat egy szimpla fotót a kiegészítővel, és megoszthatja például a Facebook Stories felületén, ahol megszavaztathatja a követőivel, hogy megfelelő-e avagy sem.

Galéria megnyitása

A Facebook ettől kezdve a Video Creation Kit révén lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy egyszerűen hozzanak létre olyan rövid animált reklámokat, amiket a mobilfelhasználók számára optimalizálnak. És ezeket pillanatok alatt lehet ötvözni az AR reklámokkal is. A vállalat kutatása szerint az emberek 79%-kal nagyobb érdeklődést mutatnak azon termékek iránt, amit videó mutat be egyetlen kép vagy szöveges leírás helyett. A Video Creation Kit előre megtervezett sablonokat nyújt, amelyeket néhány lépésben könnyen és változatosan testre lehet szabni. A szoftverrel meglévő képekből lehet videót varázsolni, ami hozzájárul ahhoz, hogy viszonylag kicsi rendszerigénye legyen az adott tartalomnak – a fotóknak legalább 1080p felbontásúnak kell lennie. A Facebook merész kijelentést tett: azt állítja, hogy az új eszközzel létrehozott mozgó hirdetések 77 százalékkal jobban teljesítenek, mint a most elterjedt statikus reklámok a közösségi oldalon.

Galéria megnyitása

A Video Creation Kit egyelőre még tesztelés alatt áll, de a tervek szerint augusztustól minden érdeklődő számára elérhető lesz. Azok az animált hirdetések, amik ezzel készülnek, nemcsak a Facebook mobilos alkalmazásában jelenhetnek majd meg, hanem a Messengerben, valamint még az Instagramon is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward