Videón az új Windows virtuális asztalai és értesítési központja

A következő Windows egyre érdekesebbnek tűnik – valószínűleg sokan várják már, hogy kipróbálhassák, köztük mi is.

Videón az új Windows virtuális asztalai és értesítési központja

A következő Windows kiadás végleges változata majd csak a következő év tavaszán válik elérhetővé, ám az első publikus próbaváltozat még ebben a hónapban megérkezik, így rövidesen ki lehet próbálni, milyen újításokat kínál a Microsoft legfrissebb operációs rendszere.

Az új Windows – ami nem biztos, hogy Windows 9 névvel debütál – tartalmazni fog virtuális asztal funkciót, ami sokak számára jöhet majd jól. A funkció érkezéséről korábban már beszámoltunk, most viszont egy videó is feltűnt, amelyen megcsodálható, hogyan működik a friss szolgáltatás. Íme:

A virtuális asztal funkció némileg hasonlít a Mac OS X-ből ismerős Mission Control-ra. A felhasználói kezelőfelület előnézeti módja szerencsére nem csak a virtuális asztalokat mutatja meg, hanem azt is, milyen alkalmazások ablakai vannak megnyitva rajtuk. Jó hír, hogy a rendszer a megnyitott alkalmazás-ablakokat átláthatóan rendezi, így akkor is könnyű tájékozódni, ha az eredeti asztalon sok egymást fedő alkalmazás-ablak található. Az egyelőre nem világos, hogy az egyes virtuális asztalokról át lehet-e húzni az alkalmazások ablakait másik virtuális asztalokra. Alighanem ez is rövidesen kiderül.

A virtuális asztal funkció mellett az új értesítési központot is megcsodálhatjuk. A friss megoldás egyértelmű előrelépésnek tűnik a Windows 8.1-nél használt megoldáshoz képest, igaz, erősen valószínű, hogy a lenti videón szereplő megoldást a végleges megjelenésig még finomítani fogják. Az értesítések között egyébként görgethetünk, illetve egyenkénti eltávolításukra is van mód.

Az új Windows első publikus bemutató kiadása várhatóan szeptember 30-án válik elérhetővé, így akkor majd kipróbálhatjuk, milyen újításokat tartogat a Microsoft várva várt operációs rendszere.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward