Shop menü

VGA SCANLINER GENERÁTOR - A TÖKÉLETES RETRÓ ÉLMÉNYHEZ

Keresed a régi élményeket, de túl jó minőségű a 4K-s 120 Hertzes monitorod képe? A CRT monitorok lassan teljesen kikopna - a kiszáradó kondenzátorok még csak-csak javíthatók bár a mai óradíjak mellett szükség van az elszántságra, de egy kontakthiba megtalálása, nem is beszélve a sorkimenő, vagy képcső haláláról szinte teljesíthetetlen küldetés elé állít.
HaverLaci
HaverLaci
VGA Scanliner generátor - a tökéletes retró élményhez

Bár késői gyártású CRT monitorok még mogyoróért is elérhetők, akár egy kuka mellől is, viszont a nagyobb márkák - Sony, NEC, EIZO, korai IBM - árai a csillagos eget is elérhetik.

Bruno Freitas rengeteg retró kütyüt hirdető webshopján megtalálhatod a megoldást, ha a régi képminőség-élményre vágysz. A RetroVGA 2 már 2012 óta elérhető - bár csak 15 pólusú analóg monitorokhoz, de visszahozza azt a képminőséget, amit képcsöves televízióval, vagy korai monitorokon láthattunk.

Ehhez mindössze a grafikus kártya és a monitor közé kell csatlakoztatni az eszközt.

Négy kapcsoló található az oldalain melyekkel a ki-be kapcsoláson kívül a scanline-ok duplázását és a megjelenítés módját állíthatjuk be. Az áramkörön található három tekerővel pedig a scanline-ok intenzitását állíthatjuk be. A lelkesek és tapasztaltak meg is építhetik maguknak, a honlapon ugyanis az áramkör kapcsolási rajza is megtalálható. 

Az eszköz nem csak eredeti vasra ajánlott, hanem emulátorok futtatásakor - akár arcade utánépítésekben - is képes a retró élmény felidézésére.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére