Shop menü

VÉGRE TÖBB INDEXKÉPET IS KI LEHET PRÓBÁLNI EGY YOUTUBE VIDEÓNÁL

Az indexkép teszt és összehasonlítás a továbbiakban már széles körben elérhető lesz.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Végre több indexképet is ki lehet próbálni egy YouTube videónál

A YouTube-on a videók indexképe meghatározó fontosságú, hiszen ez az, amit elsőként meglát a felhasználó, a címet is csak az előnézeti képet követően olvassa a legtöbb ember. Egy rossz indexkép miatt a videós nézőket veszíthet el. A továbbiakban már lehetővé teszi a platform, hogy a felhasználók több indexképet is kipróbálhassanak.

Hosszú ideje kérték a felhasználók, hogy a YouTube találjon módot arra, hogyan lehetne több indexképet is használni, kipróbálni. Tavaly a cég tesztelési jelleggel már elindította a funkciót, ami a jelek szerint bevált, mert most széles körben is bevezeti. Az új „Thumbnail Test & Compare” vagyis „Indexkép teszt és összehasonlítás” funkcióval egyszerre három előnézeti képet is be lehet majd állítani, és ezek közül belső statisztika alapján fog eldőlni, hogy melyik a legjobb.

Galéria megnyitása

Élesben fog menni a tesztelés. A három képet egyenlő arányban mutatja majd a felhasználóknak a YouTube, és a feltöltő látni fogja az adminisztrációs felületen, hogy a különböző opciók közül melyik lehet a leginkább megnyerő, figyelemfelkeltő. Százalékos arányban lesz látható, hogy melyik indexkép mekkora megtekintési mennyiséget hozott. A teszt ideje több összetevőn múlik majd, de nem fog a végtelenségig menni, magától is véget ér bizonyos forgalom/idő után.

Galéria megnyitása

Egy egy indexkép kiemelkedően nagy arányban nyer a többivel szemben, akkor egy „győztes” címke fog a neve mellett megjelenni. Ebben az esetben automatikusan beállítja majd az adott képet. Ha az eredmény nem olyan stabilan dől el, csak kicsik a különbségek, akkor egy „preferált” címke fog a nyertes mellé kerülni, de a felhasználó dönthet egy másik mellett. Ha pedig szinte azonos minden indexkép elérése, akkor egyszerűen az elsőt javasolja a YouTube, de bármelyik választható.

Galéria megnyitása

Újra is indítható a teszt, ha nem megfelelő az eredmény, esetleg új képeket próbálna az ember, ilyenkor viszont a korábbi eredmény el fog veszni, ezt valamilyen módon mindenképpen érdemes előbb elmenteni. A kifejezetten gyerekeknek vagy idős közönségnek készült videóknál nem használható az újítás, és értelemszerűen az élőkkel sem fog menni. A YouTube ajánlása szerint az általános tapasztalatgyűjtéshez érdemes régebbi videókon kísérletezni az új funkcióval.

A YouTube a mostani bejelentésében tanácsokat is ad a felhasználóknak arra vonatkozóan, hogy miként érdemes egy indexképet elkészíteni, megkomponálni. A tesztelésre szánt képeket érdemes a cég szerint nagy kontraszttal létrehozni, erőteljesen különbözzenek, hogy ténylegesen a lehető legszélesebb közönség figyelmét tudják felkelteni. Minden elemből érdemes különbözőkkel kísérletezni. Ezáltal kiderülhet, hogy milyen stílussal tudja a legtöbb követőjét elérni az ember.

Az előnézeti képeket érdemes úgy kialakítani, mint egy jó fényképet. Érdemes a harmadoló és az aranymetszés vonalakat figyelembe venni. Szép kontraszt és szín használata a célszerű, mert ezek tudnak működni a világos és a sötét módban egyaránt, plusz vonzzák a tekintetet az ragyogó árnyalatok. Az erőteljes érzelmek tükrözése is lényeges, mert így azonnal egy jó, izgalommal telt érzést tudnak kiváltani az érdeklődőben. Szöveg is kerülhet a képekre, de nagyon minimális mennyiségben, lényegre törően. És a rendelkezésre álló helyet úgy érdemes kitölteni – akár több kép összevágásával –, hogy a részletek ne takarják egymást, miközben nagyobb betekintést engednek a tartalomba.

Galéria megnyitása

Újítás még a YouTube-on, hogy az androidos alkalmazásban elérhető lesz már a mesterséges intelligencia által vezérelt tekerési lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a videókban az MI képes lesz azt meghatározni, hogy hol vannak a legérdekesebb részek, és a tekerésnél rögtön lehet majd oda ugorni. Ez a korábbinál is pontosabban fogja kiválasztani a jó részeket, egy ideje már tesztelte a fejlesztést a YouTube. Az előfizetők kiváltsága lesz az MI alapú léptetés.

Végül teszteli a YouTube, hogy saját QR kódot tudjanak létrehozni maguknak a videósok. Ennek köszönhetően még könnyebben tudnák a csatornájukat terjeszteni. Akár nyomtatott formában is használhatnák a YouTube profilhoz kötött QR kódokat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére